Gündem Altan kardeşler adliyeye sevk edildi!

Altan kardeşler adliyeye sevk edildi!

21.09.2016 - 13:35 | Son Güncellenme:

15 Temmuz'dan bir gün önce FETÖ kanalı Can Erzincan TV'de darbeyi çağrıştırıcı ifadeler kullandıkları gerekçesiyle FETÖ işbirlikçiliği ve FETÖ'ye yardım suçları kapsamında gözaltına alınan Ahmet ve Mehmet Altan hakkında yürütülen soruşturmada Balyoz eski Savcısı Hüseyin Kaplan'ın ifadesine başvuruldu. Öte yandan Ahmet Altan ile Prof. Dr. Mehmet Altan, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Altan kardeşler adliyeye sevk edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yargı yapılanmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan Balyoz Planı davasına bakan eski savcı Hüseyin Kaplan, gazeteci-yazar Ahmet Altan ve kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan'ın gözaltına alındığı FETÖ soruşturması kapsamında tanık olarak ifade verdi.

Haberin Devamı

ILICAK DA İFADE VERECEK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcı Tuncay, FETÖ'nün yargı yapılanması soruşturması kapsamında 21 Ağustos'ta "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan eski savcı Hüseyin Kaplan'ın tanık olarak ifadesini aldığı öğrenildi. Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da ifadesine başvurulacağı belirtildi.

ALTAN KARDEŞLER ADLİYEYE GETİRİLECEK

Gazeteci yazar Ahmet Altan ile Prof. Dr. Mehmet Altan, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

AHMET ALTAN’IN ÇOCUKLARI DA ADLİYEYE GELDİ

Ahmet Altan’ın oğlu Kerem ve Kızı Sanem Altan da destek için adliyeye geldi. Gazeteci Yasemin Çongar da Altan Kardeşlere destek için adliyeye gelenler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay’ın talimatı üzerine, Altan Kardeşler darbe girişimi soruşturması kapsamında 10 Eylül’de gözaltına alınmıştı. Savcılığın gözaltı yazısında, youtube üzerinden yayın yapan "Özgür düşünce" isimli TV programına darbeden bir gün önce konuk olarak katılan Ahmet Altan ile programı sunan Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan’ın bu programda, darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları belirtilmişti. Bu söylemler kapsamında hükümeti ve Cumhurbaşkanı’nı tehdit ettikleri iddia edilen yazıda, şüphelilerin darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri ifade edilmişti. Darbe girişiminin, terör örgütüyle fikir ve eylem birlikteliği içinde olmadan bir gün öncesinden bilmelerinin mümkün olmayacağı belirtilen yazıda, bu nedenle şüphelilerin, darbe girişiminde bulunan bir kısım terör örgütü mensubu askerlerle iştirak halinde atılı suçu işledikleri iddialarına yer verilmişti.

NAZLI ILICAK DA ŞÜPHELİ

Söz konusu programa katılan Nazlı Ilıcak’ın bu soruşturmada da "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınacak. Nazlı Ilıcak, 30 Temmuz’da "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmıştı.