Siyaset Amerika’daki sistemi tartışalım

Amerika’daki sistemi tartışalım

08.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, katıldığı programda “Amerika’daki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız, buyrun getirin, tartışalım. Bu ülkeye güzel bir demokrasi bırakmak zorundayız” dedi

Amerika’daki  sistemi tartışalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te katıldığı programda gündeme ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
n KIBRIS’TAN DAHA FAZLA ŞEHİT VERDİK: 2002’de iktidar oldular, terör sıfırdı. Ne oldu da 14 yıldır Türkiye kan gölüne döndü? 7 Haziran’dan bu yana 539 şehidimiz var. Kıbrıs çıkarmasından daha fazla şehit verdik. Gelen her şehidin sorumlusu sizsiniz.

- YENİ DÜŞMAN DAVUTOĞLU: Yeni bir düşman yaratılmaya çalışılıyor, yeni düşmanın Davutoğlu olacağı konusunda yaygın kanı var. ‘Düşmanım Esed’, ‘Kardeşim Esad’ olacak.

- BUNLAR İŞİN SEFASINDA: Dünyada terörle mücadelede bütün yetkileri Bakanlar Kurulu’nun üzerine alan bir yer var mı? Ankara’daki beylerin çocukları değil, fakir fukara çocuklar ölüyor. Bunlar işin sefasında, işin reklamında.

- KESİNLİKLE ÖNLENEBİLİRDİ: (Almanya Parlamentosu’nda Ermeni soykırımı iddialarının kabul edildiği karar tasarısına ilişkin olarak) Berlin’e gittiğimde bu tasarının yanlış olduğunu, 3,5 milyon Türkiye kökenli vatandaş arasında ciddi kırılma yaşanabileceğini söyledim. Kızıp, bağırıyoruz ama iğneyi kendimize batırıyor muyuz? Merkel ile 7 ayrı zirve yapıldı. Bu zirvelerde bu konu gündeme geldi mi? Bu olay Almanya’da ders kitaplarına girerse en büyük sıkıntı orada çıkacak.
Kesinlikle önlenebilirdi.

- TARİHÇİLER İNCELESİN: 25 Mayıs 2001’de Ecevit, Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Komisyonu kuruyor, 2011’e kadar çalışıyor. Hükümet bunu kaldırıyor yerine Yakın Dönem Tarih Araştırmaları Merkezi kuruyor. 27 Mayıs 2016’da bu kurul da Binali Yıldırım’ın imzasıyla kapatılıyor. 1915 olayları olmuş. İnsanlık dramları var, reddetmiyoruz. Bu bir soykırım mıdır değil midir, buyrun tarihçiler incelesin.

- CHP İKTİDAR OLSAYDI GEÇMEZDİ: Kanı bozuk ve sütü bozuk gibi tanımlamaları doğru bulmuyorum. Sen kafatasçı mısın kardeşim? Korkudan Merkel’e bir şey diyemiyor, Türk kökenlilere diyor. CHP iktidar olsaydı, o tasarı asla Alman Parlamentosu’ndan geçmezdi.

- CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: Binali Bey, Başbakanlık’ta usulen oturuyor, Cumhurbaşkanı Yardımcısı konumunda. Binali Bey espri yapıyor, başka bir şey yaptığı yok.

- SİYASETTE NE İŞİMİZ VAR?: Amerika’daki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız, buyrun getirin, tartışalım. Onu istemiyor. En son AKP’nin kongresinde mesaj okunurken hepsinin ayağa kalkıp ihtiram duruşunda bulunmaları kabul edilemez. Kanı dökülecek varsa bizim kanımız dökülecek. Bu ülkeye güzel bir demokrasi bırakmak zorundayız. Bunu yapmazsak siyasette ne işimiz var.

Haberin Devamı

Karanlık güçleri dayanışmamız bitirir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Vezneciler’deki terör saldırısına ilişkin “Barış ve kardeşliğin ayı olan ramazanın ikinci gününde düzenlenen bu terör saldırısı, güvenli bir Türkiye uğruna üstüne düşen sorumluluğu kararlılıkla yerine getiren emniyet teşkilatımızı hedef almıştır” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Güvenlik güçlerimizle toplumsal huzurumuza da yönelen bu saldırının arkasındaki karanlık güçler, mevcut iktidarın her türlü beceriksizliğine rağmen, milletimizin teröre karşı gösterdiği ortak dayanışmasıyla yok olacaktır. Bu duygularla alçak saldırıda şehit olan polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”