Siyaset Adaleti arka bahçesi yaptı

Adaleti arka bahçesi yaptı

06.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, internete düşen, eski Adalet Bakanı Ergin’le yaptığı konuşmayı doğrulamasıyla ilgili ‘Beklerdim ki Türkiye’de barolar ayağa kalksın. Ne yapıyor bu barolar?’ dedi

Adaleti arka bahçesi yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Devlet Denetleme Kurulu’nu (DDK) harekete geçirmesinden bir sonuç beklemediğini belirterek, “Cumhurbaşkanı, DDK’yı harekete geçireceğine, böyle bir adam bu ülkede Başbakanlık koltuğunda oturamaz demesi lazım” dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yaptığı görüşmenin kaydını doğrulamasına ilişkin olarak ise, “Bu barolar ne yapıyor?” dedi.
Kılıçdaroğlu, dün partisinin Rize mitingde bir konuşma yaptı. 17 Aralık’tan sonra çıkan ses kasetleriyle ilgili Kılıçdaroğlu, “Ses kayıtları sahteymiş diyorlar. Onların kayıtları Rize’nin çayı ne kadar gerçekse o kadar gerçektir. Allahtan korkan insan tüyü bitmemiş yetimin hakkını ne soyuyorsun? Aranızda çok sayıda başörtülü bacımız var, hiç endişe etmeyin ister başı açık, ister kapalı olsun hepsinin elinden öpüyorum, hepsinin başımın üstünde yeri var” dedi.

‘Barolar ne yapıyor?’
Kılıçdaroğlu halka ise “Buradan bütün iyi niyetimle sesleniyorum. Bu ülkede temiz siyaseti egemen kılacağız, namus sözü” dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ise “12 yıldır iktidardasın, çoluk çocuğun 7 sülalen iş güç sahibi oldu, Bakkal Mehmet Efendi’nin çocuğu neden işsiz?” diye konuştu.
Rize mitinginin ardından bir grup gazeteciyle sohbet eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ses kayıtlarıyla ilgili dünkü açıklamasını şöyle değerlendirdi:
“İtiraf tabii. Bir Başbakan, Adalet Bakanı’na müdahale edip, bunun mahkûm olması lazım, beraat etmemesi lazım nasıl diyebilir. Bütün kararı vermiş oluyor. Avukatlardan yargıç olarak atadıklarından söz ediliyor. Sayılarının 2 bin olduğu söyleniyor. Bunların çoğu AKP’nin il yönetiminde, ilçe yönetiminde görev alanlar. Bunlar hâkim yapıldı, adaleti kendi arka bahçesi haline getirmek istiyorlar; kabul edilebilir değil. Ben beklerdim ki Türkiye’de barolar ayağa kalksın. Ne yapıyor bu barolar? Hâkimler konuşamıyor, savcılar da konuşamıyor, baroların ağzına bandı kim kapattı? Böyle bir rezalete acaba hangi demokratik bir ülkede tahammül edilebilir. Dinlediğimde ürperdim. O zaman kaldırın mahkemeleri, nasıl olsa kararı o verecek. Bu hırsızlıktan daha ağır bir suç. Adalete olan güven duygusunu yerle bir ediyor. Bunu kabul etmek mümkün değil.”

‘DDK’dan sonuç çıkmaz’
Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) verdiği talimattan bir sonuç bekliyor musunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:
“Hayır. DDK’nın raporları bağlayıcı değil. DDK’nın elemanları gidecekler bürokrasiden bilgi alacaklar. Bilgiyi kim verecek? Erdoğan’ın isteği üzerine onun isteği kadar bilgi verilecek. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı bilmiyor mu? Biliyor. ‘DDK’yı harekete geçirdim, bakacaklar.’ Kendisinin itirafı var. ‘Benim Adalet Bakanı’na talimat vermem kadar doğal ne olabilir’ diyor. Cumhurbaşkanı, DDK’yı harekete geçireceğine, böyle bir adam bu ülkede Başbakanlık koltuğunda oturamaz demesi lazım. Demokrasi düzey kaybediyor. Ülkede demokrasinin olmadığını hepimiz kabul ediyoruz. ‘Anayasa’nın 138. maddesi çökmüştür’ diyen Cemil Çiçek’in ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır.”

Haberin Devamı

Adaleti arka bahçesi yaptı

İŞTE SATTIĞI O EV
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kredi borcunu ödemek için sattığı ve güncellenen mal beyanında listeden düşürülen Ataşehir’deki evi Milliyet buldu. Kılıçdaroğlu’nun banka kredisini kapatmak için yaklaşık 3 önce sattığı öğrenilen dairenin şimdiki değeri ise bölgedeki emlakçilere göre yaklaşık 250 bin lira. Uzun süre Kılıçdaroğlu’nun kızının yaşadığı dairenin bulunduğu apartmanın kısa süre önce yenilendiği ve mantolamasının da yeni yapıldığı belirtildi. Yeni sahipleri ise konuşmaktan kaçınıyor.
GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul

Taşlı, yumurtalı saldırı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün seçim çalışmaları kapsamında Rize ve Artvin’de miting düzenledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na karşı Rize’de bini aşkın Ak Partili tarafından ıslıklarla ve “Recep Tayyip Erdoğan” sloganlarıyla eylem düzenlendi. Bu sırada bir grup da Başbakan Erdoğan’ın posterini açtı. Ak Partililerin protesto edeceği bilgisinin alınması üzerine polis, miting alanında TOMA’lı önlem aldı. Mitingin ardından Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle helikoptere binmek için hareket ettiği sırada otobüse taş ve yumurta atıldı. Yaşanan arbedede pet şişe isabet etmesi sonucu 3 kişi hafif yaralandı. Öte yandan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, Twitter’da yaptığı açıklamada Rize halkı adına özür diledi, Ak Parti yönetimini eleştirdi.