Siyaset 'Mazbatayı bir daha alacağız'

'Mazbatayı bir daha alacağız'

19.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Pazar günü İstanbul’daki seçimlerde mazbatayı bir kez daha alacaklarına dikkat çeken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilere de sert yüklenerek “Benim filinta gibi evlatlarım şehit olacak, onların gençleri denize girecek, eğlenecek” diye konuştu

Mazbatayı bir daha alacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında İstanbul seçimine değinerek “Bizden bir arkadaş var, genç, namuslu bir arkadaş, Ekrem İmamoğlu. Ben düzelteceğim İstanbul’u diyor. Fakirliği yeneceğim diyor. Vay efendim hizmet edemezsin mazbatanı iptal ederim. Ettin kardeşim mazbatayı, bir daha alacağız Allah’ın izniyle” dedi. Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya İstanbul seçimlerine değinerek başladı. CHP milletvekillerinin ağırlıklı olarak İstanbul’da bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Verdiğimiz mücadele bir demokrasi mücadelesi. Bir hakkın geri alınma mücadelesi. İnşallah İstanbullu vatandaşlarımız sandığa gidecekler, bozulan adalet terazisini düzeltecekler” dedi.

Haberin Devamı

‘KKTC tanınmalı’

Türkiye’nin dış politika alanında “sıkıştığını” söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kıbrıs politikasının da artık değişmesi lazım. Yeni bir sürecin, yeni bir hamlenin atılması gerekiyor. Bu yapılmazsa ileride çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız. KKTC’nin artık tanınması lazım. Ege’de bize ait olan 16 ada işgal edildi. Lozan’a göre silahsızlandırılması gereken adaların tamamı silahlandırıldı. Nerede bu hükümet? Senin haklarını elinden alırlarken neden itiraz etmiyorsun?” eleştirisini yöneltti.

Doğu Akdeniz sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, “Doğu Akdeniz’de büyük petrol ve doğalgaz yatakları var. ABD, Mısır, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs yönetimi orada. Orada olmayan tek devlet Türkiye. Herkes söz sahibi, söz sahibi olmayan yalnızca Türkiye var. Türkiye uluslararası arenadan itiliyor. AK Partili kardeşlerime seslenmek isterim; bu ülkenin çakıl taşı için bedenini veren şehitlerimiz var; 16 ada işgal edilirken bunlar ses çıkarmıyorsa, sen ses çıkarmayacak mısın?” dedi. “Suriye batağına niye saplandık?” diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“3 milyon 600 bini aşkın Suriyeli var Türkiye’de. Sen başımıza bu belayı açtın, bir de Suriyeliler için 35 milyar dolar para harcadığını söyledin. Millet açlıktan kırılıyor. Benim gencecik filinta gibi evlatlarım Suriye’de şehit olacak, onların gençleri denize girecekler, tatil yapacaklar, eğlenecekler. Ben bunu söylediğim zaman da kızacaklar. Vay efendim sen Suriyelilere düşman mısın? Hayır efendim hiç kimseye düşman değilim. Ben Türkiye’yi bu hale kimler getirdi onu sorgulamak istiyorum.”

Mazbatayı bir daha alacağız

‘Senin kayığın yok’

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin İdlib’de de sıkıştığını ifade ederek, “Karadan Esad, havadan da Rusya vuruyor. Oraya sıkışmış 3,5 milyon Suriyeli var, onlar Türkiye’ye gelecekler. Peki Ankara’daki beyler ne yapıyor? Efendim Putin ile Trump ile görüştüm. Sana Suriye’ye kim gir dedi? Suriye’de yangın çıkıyor, suyla değil benzinle gidiyoruz, silah gönderiyoruz. Şimdi bir Mısır’la, bir AB ile bir ABD ile bir Rusya ile uğraşacaksın. Biri benim kayığıma, öbürü benim kayığıma bineceksin diyor. Çünkü senin kayığın yok, darmadağın ettin her şeyi” dedi.

Haberin Devamı

Ekonomideki gelişmeleri de İstanbul’dan örneklerle anlatan Kılıçdaroğlu, “Bizden bir arkadaş var, genç, namuslu bir arkadaş, Ekrem İmamoğlu. Ben düzelteceğim İstanbul’u diyor. Fakirliği yeneceğim diyor. Vay efendim hizmet edemezsin mazbatanı iptal ederim. Ettin kardeşim mazbatayı, bir daha alacağız Allah’ın izniyle. Pazar sandığa gideceğiz. Elimizi vicdanımıza koyacağız ve oyumuzu kullanacağız” ifadesini kullandı.

‘Devlet töreni yapılsaydı’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden ve dün apar topar defnedilen Muhammed Mursi için de “Mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz. Gönül isterdi ki Muhammed Mursi bir cumhurbaşkanı çerçevesinde bir törenle defnedilsin. Gizli, acele, sadece ailesine haber verilerek defin işlemleri yapıldı. Bunu demokrasi kültürümüz, inançlarımız, ahlak açısından da doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.”

Haberin Devamı

Buldan’la görüştü

Kılıçdaroğlu dün, bir süre önce ameliyat olan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı telefonla arayarak, “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Yazarlar