Açık plan evler

13 Nisan 2022

Havadar, ferah ve çok yönlü, açık konseptli ev planları modern evler için popüler bir tasarım seçimidir, ancak dikkatli ve düşünülmüş bir planlama gerektirir. Temel ihtiyaçlarınızı belirleyip ve her alanı kaç kişinin hangi amaçla kullanacağını düşünüp işlevsel bir açık-plan konsept yaratabilirsiniz. Konut mimarisinde açık kat planı, bölme duvarları ortadan kaldırarak daha büyük bir alan oluşturmak için iki veya daha fazla ortak alanın birleştirildiği yaşam alanlarını ifade eder. Bu birleşme genellikle mutfak ve oturma odası olarak modern evlerde sıkça karşımıza çıkıyor. Bazen bir mutfak adası veya bir yemek masası, iki alan arasında görsel bir ayrım çizgisi görevi görerek dekorasyonunuzu tamamlamış oluyor. Açık-plan ev dekorasyonunu tercih edeceksek ilk önce yaşam alanımızda birleştirmek istediğimiz mekânları belirlemeliyiz. Bu mekânlar arasında olan bölücü duvarların taşıyıcılık etkisi de kontrol edildikten sonra hepsini veya bir kısmını yıkıp birleşim yapabilirsiniz.

Yazının Devamı

Çevre dostu ev dekorasyonu nasıl yapılır?

23 Ağustos 2021

İnsanlar, çevreye duyarlı bina ve iç tasarımın öneminin giderek daha fazla farkına varmaya başladı. Sonuç olarak, birçok insan sürdürülebilirlik ilkelerini yaşam alanlarına dahil etmek istiyor. Tasarımda doğru malzemeleri ve ürünleri kullanarak çevreye duyarlı bir iç tasarımı tercih etmek, dünyamız üzerinde daha az olumsuz etkiye sahip olan ve aynı zamanda insanlar üzerinde olumlu bir etkiye sahip çevre dostu alanlar yaratmamızı sağlıyor.

Sürdürülebilir iç tasarım ilkelerini yaşam alanlarımıza uygulayarak toplumumuzun olumsuz çevresel etkilerini azaltır ve daha iyi, daha sürdürülebilir bir gelecek inşa edebiliriz.

Sürdürülebilir tasarım anlayışını evlerinde yansıtmak isteyenler için dikkat etmesi gereken unsurlar…

Enerji odaklı tasarım

Sürdürülebilir iç tasarım söz konusu olduğunda, ısıtma ve aydınlatma biz mimarların evleri mümkün olduğunca çevre dostu yapmak için dikkat etmemiz gereken en önemli unsurlardır. Binanın ısısının çoğunun pencerelerden

Yazının Devamı

2021 dekorasyon trendleri

18 Ocak 2021

İlkbaharın başlarında koronavirüs salgınının hızlı artışı ile birlikte, birçok insan evden çalışmaya, evlerinde daha çok zaman geçirmeye, evlerinde egzersiz yapmaya ve evlerinde sosyalleşmeye başladılar. Bu yüzden bir çoğumuz evimiz ile ilişkimizi nasıl değiştirmek ve geliştirmek istediğimizi düşünmeye, incelemeye ve değerlendirmeye başladık.

Bu yıl herkesin evleri ile yeniden bağlantı kurmasına gerçekten çok yardımcı oldu. Peki önümüzdeki yıl ev tasarımında bizi neler bekliyor? Hangi dekorasyon stilleri bu yıl sıkça karşımıza çıkacak? Hangi malzemeler ve renkler tasarımda ön planda olacak? Yılın sonuna yaklaşırken hepimizin merak ettiği konular. 2021 yılında dekorasyonda bizi neler bekliyor hep birlikte bakalım.

Doğal öğeler ön planda…

Geçtiğimiz yıl insanın doğayla olan bağının asla kopmaması gerektiğini, fiziksel ve ruhsal sağlığımız için doğanın iyileştirici gücünün çok önemli olduğunu deneyimlediğimiz bir yıl oldu. Bu yüzden doğayı evlerimize getirmeye dayalı tasarım trendi 2021 yılında karşımıza çok

Yazının Devamı

Evlerin kalbi mutfaklar için dekorasyon ipuçları

24 Kasım 2020

Mutfaklar; yemek pişirme, yemek yeme, depolama ve sosyal etkileşim gibi birçok faaliyetin yapıldığı evlerimizdeki en önemli alanlardır. Birçoğumuz yoğun şehir koşuşturmasından arda kalan evdeki zamanımızın çoğunu mutfaklarda geçiririz. Mutfak tasarımında işlev ve estetiğe eşik vurgu yapmak önemlidir. Genel olarak mutfaklar işlev için tasarlanmıştır. Burada önemli olan işlevden arda kalan boşlukları estetik ile doldurmaktır.

‘’Mutfak beş duyunun da bulunduğu yerdir.’’ Susan SERRA

Son birkaç yıldır tasarımda doğaya dönüş yaşanmaktadır. Tabi bu durum mutfak tasarımını da etkisi altına almıştır. Doğayı hatırlatan renkleri ve dokuları birleştirerek daha sıcak ve daha rahatlatıcı mutfaklar yaratabiliriz. Amacımız mutfaklarda daha kaliteli zaman geçirmek. İşte bu yazıda mutfağını yenilemek isteyenler için son yılların mutfak trendlerine uygun ipuçlarına yer vereceğiz.

Renkler…

Mutfak tasarımında renk seçimi en önemli unsurlardan biridir. Mutfağınızın boyutu ve ışık alma durumu bu renk seçimini etkileyen faktörlerdir. Küçük bir

Yazının Devamı

Dekorasyonda İskandinav Stili

11 Aralık 2019

İskandinav stili son yıllarda sade ve işlevselliği ile dekorasyon dünyasını ele geçirdi. Temiz çizgiler, doğal malzemeler, minimalist dokunuşlar İskandinav stili denildiğinde aklımıza gelen ilk kelimeler. Bu tarzı uygularken nelere dikkat etmeliyiz? İskandinav stilinin anahtar kelimeleri nelerdir? Gibi birçok sorunun cevabına geçmeden önce huzurlu ve konforlu alanlar yaratan bir stili biraz daha yakından tanıyalım.

1950’li yılların başlarında ortaya çıkan İskandinav stili coğrafi konumun etkileri ile şekillenmiştir. İskandinav ülkelerinde uzun geçen kış mevsimlerinden dolayı aydınlık evler yaratmak önemli bir unsurdur. Güneş ışınlarından yoksun bu ülkelerde doğal ışık kullanımı bu tarzın oluşmasını sağlayan en önemli noktalardan biridir. Ayrıca İskandinav ülkelerinin coğrafi yapısı evlerde sıkça doğal malzeme kullanımına olanak sağlamıştır. Yaşam alanlarını bu stili yansıtmak isteyenler için işte birkaç püf nokta.

Fazlalıklar kapı dışarı…

İskandinav stili denilince akla ilk gelen gözü yormayan sade tasarımlardır. İhtiyaç duymadığınız eşyalardan

Yazının Devamı

Renklerin Tasarıma Etkisi

9 Temmuz 2019

Renk; tasarımın en önemli ögelerinde biridir. Mekanları ve eşyaları her zaman değiştirme şansımız olmadığı için renk seçimi oldukça önemlidir.

Dekorasyon da renk seçerken birçok etken vardır. Bunlardan bazıları mekanın işlevine ve boyutlarına uygunluk, moda, kullanıcı kimliği ve renklerin psikolojik etkileridir. Renklerin psikolojik etkilerini kendi amaçlarımıza doğru çevirerek istediğimiz yaşam alanları yaratabiliriz. Üretkenliği artırmak için hangi renkler tercih edilmeli, ortamda ferahlık duygusunu hangi renkler ile sağlarız … . İşte bu yazıda iç tasarımda kullanılan renklerin insan zihnindeki psikolojik etkilerini inceleyeceğiz.

Renkler psikolojik olarak yarattığı etkiye göre sıcak ve soğuk olmak üzere ikiye ayrılır. Sıcak renkler; kırmızı, sarı ve turuncu. Soğuk renkler; mavi, yeşil ve mordur. Birde nötr renkler vardır onlarda; siyah beyaz ve gridir.

Kırmızı

Kesinlikle renklerin en sıcak olanıdır. Araştırmalar kırmızı rengin; enerji, tutku, canlılık, tehlike, güç ve kararlılığı temsil ettiğini göstermektedir. Kırmızı bu etkilerinden dolayı hareket ve aktivitenin yoğun olduğu mekanlar için uygun olacaktır.

Kırmızının heyecanlandırıcı ve canlandırıcı

Yazının Devamı

Banyolarda Spa Etkisi

17 Mayıs 2019

Hayatın koşuşturması, yoğun iş temposu, şehir yaşamı ve bunlar gibi birçok bizi olumsuz etkileyen durumlardan kurtulup kendimizi yaşam alanımıza yani evimize attığımızda çoğumuzun ilk yapmak istediği güzel bir duş ile rahatlamak. Günün sonunda gevşeyip, vücudun ve zihnin dinlenmesinin , uyku kalitesinin iyileşmesinin en güzel yoludur banyoda kendimize zaman ayırmak. Bu yazımda sadece birkaç adımda spa benzeri bir banyoya nasıl kavuşacağımız dan bahsedeceğim. Banyolarınızda rahatlatıcı etki yakalamak için işte birkaç püf nokta;

1) Dağınıklığı kaldırın...

İlk adımımız temiz, düzenli ve ferah bir alan sunmak için dağınıklığı ortadan kaldırmak. Temiz yalın çizgiler, uygun depolama alanları ilk dikkat etmemiz gereken unsurlar. Hasır sepetler hem işlevsel hem de görsellik açısından bu noktada bize oldukça yardımcı olacaktır. Bu sepetlerde havlularınızı sergileyerek şık bir detay yaratabilirsiniz.

Tezgah üzerindeki sabunlarınızı, losyonlarınızı veya parfümlerinizi mermer bir tepsinin içinde düzenli olarak sergileyebilirsiniz. Ayrıca lavabonuzun yanına koyacağınız farklı boyutlardaki şık cam kavanozlarda pamuklarınızı ve süngerlerinizi depolayabilirisiniz.

Banyonundaki bu düzeni dolap

Yazının Devamı

Kuralsız Bir Stil: Bohem

21 Şubat 2019

Bohem tarzı , evlerinin canlı ve sıra dışı görünmesin isteyen kişiler için ideal bir seçenektir. Bohemde rahatlık hakimdir. Sizi diğerleri gibi kurallara uymaya zorlamayan bir tasarımdır. Etnik çizgilerin ön planda olduğu , renklerin özgür bırakıldığı , vintage esintilerle harmanlanan , sıradanlıktan uzak ve unutulmayacak kadar da benzersiz bir stil olan bohemi biraz daha yakından tanıyalım.

Bohem aslında bir yaşama biçimidir. Fransız kökenli olduğu bilinen 'Bohem' kelimesi Fransızca 'boheme' den gelmektedir. Çingene, berduş ve sanatçı sözcüklerinden alıntı olarak günümüzü kadar gelmiştir. Fransız sanatçılar 19. yüzyılda çingenlerin yaşama şekillerinden ve bağımsız özgür duruşlarından etkilenmiş ; sanatçılarında bu yaşam tarzını benimsemeleri gerektiğini savunmuşlardır. Bohem tarzı da zamanla moda ve dekorasyon alanında da büyük yankı bulmuştur. Zamansız bir tarz olarak kabul edilen bohem, dünden bugüne her zaman büyük ilgi görmüştür. İşte evinizde bohem tarzını oluşturmak için bu stilin püf noktaları...

Renkler ve desenler...

Evinizde bohem tarzını oluşturmak için önce daha nötr renklerle tasarımın tabanını oluşturup devamında renk ve desenlerle o havayı yakalamak karmaşıklıktan

Yazının Devamı