Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Bu hafta girişimcilik açısından iki önemli etkinlik vardı. Biri Kuveyt Türk’ün, yeni fikirleri destekleyip geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 3. dönem programına seçilen girişimlerin açıklandığı Lonca GoDay etkinliğiydi. Diğeri ise Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ile ARINKOM TTO tarafından yürütülen TechUP hızlandırma programının demo günüydü.

Lonca ve TechUP Girişimleri sahne aldı

Lonca 3. Döneme Seçilen Girişimler

Finstant

Firmaların tüm bankalardaki bakiyeleri ile hesap hareketlerini tek bir ekranda gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilmelerini ve hesap hareketlerini otomatik olarak muhasebeleştirebilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

Sinema Adası

Sinema başta olmak üzere kültür-sanat endüstrisine yönelik bir iş verme ve iş bulma sitesi.

Kolay Gelsin

Horeca noktaları ile tedarikçileri buluşturan, tedarik yönetim ve pazar yeri özelliğine sahip bir yazılım.

Lawassist

Avukatlar için dosya takibi, mevzuat ve içtihat bulma süreçlerini yapay zeka destekli algoritmalarıyla iyileştiren bulut tabanlı hukuk asistanı çözümü.

Adachypay

Başta Kamerun olmak üzere Afrika özelinde geliştirilen, kişilerin banka müşterisi olup olmadığına bakmaksızın alışveriş merkezlerinde veya küçük işletmelerde QR kodlu ödeme yapmalarına imkân tanıyan ve daha birçok farklı fonksiyon barındıran sanal cüzdan.

Subscreasy

Abonelik modeliyle hizmet/ürün satışı yapan firmalar için geliştirilmiş bulut tabanlı abonelik yönetimi ve tekrarlı tahsilat sistemi.

Yeppa

İşletmelere sıfır komisyon ve ertesi gün tahsilat imkânı, kullanıcılara güvenli ve kârlı mobil ödeme deneyimi sunan sadakat platformu uygulaması.

UniQool

Üç boyutlu ölçümleme ve üretim teknolojisi ile kişinin yüzüne ve beklentilerine özel üretim gerçekleştiren, Türkiye’nin ilk kişiye özel gözlük markası.

Mondayhero

Mobil uygulama geliştiricilerin ön yüz kodlarını otomatize ederek çok daha hızlı yazılım üretmelerini sağlayan bir Mac uygulaması.

Saha Gözü

İnşaat, tarım, enerji ve maden gibi sektörlerdeki sahalardan insansız hava aracı ve lazer tarayıcı gibi araçlarla alınmış verileri işleyerek sahanın üç boyutlu modelini oluşturan ve böylelikle imalatların uzaktan takibine ve kalite kontrolüne imkân sağlayan web tabanlı bir kalite kontrol takip sistemi.

Haberin Devamı

Chip&Pay

Klasik POS terminallerinin yerine kullanılabilen, mobil cihazlarla entegre çalışabilen, çok daha uygun maliyetli ve bütün sertifikasyonlara uyumlu taşınabilir ödeme terminali.

Lonca ve TechUP Girişimleri sahne aldı

TechUP Girişimleri

Talebox

Umay Müze Tasarım ve Teknolojileri firması tarafından geliştirilen Talebox, çocuğunuzun uyku öncesi masal dinleme ritüelinde size yardımcı olmak için tasarlanmış olan bir sistem. Çocuğunuzun ilgi alanı çerçevesinde eğitici içerikleri olan, pedagog denetiminden geçmiş bir masal çeşitliliği sunar, olumsuz olaylar içermez. Siz yorgun olduğunuzda dahi, ezo çocuğunuza masallar anlatarak uyumasına yardımcı olur. Çocuğunuzu uyuturken aynı zamanda eğitir.

Modoya

Girişim, lazer alan tarayıcılı navigasyon sistemi ve kontrol yazılımı geliştirerek özellikle endüstri 4.0’a uygun otomatik yönlendirmeli depo ve lojistik araçları üretiyorlar. Yani Amazon’un depo yönetim videolarını görmüşsünüzdür, insansız araçlar ürünleri depoda uygun yere bırakıyor ve alıyordu. Modoya da bunu kendi teknolojisi ile yapıyor.

Haberin Devamı

RoBlock

Alpantech tarafından geliştirilen RoBlock, blok tabanlı programlama yapılabilen STEM eğitimi robotu geliştiriyor. MIT tarafından geliştirilen blok tabanlı algoritma geliştirme aracı Scratch teknolojisini kullanan RoBlock sayesinde öğrenciler kodlamayı kolaylıkla öğrenebiliyorlar.

Negentra

Hemşirelik ve ebelik eğitiminde VR simülasyonu üzerine çalışıyorlar. Öğrenciler, sanal gerçeklik ortamında elektronik bir şırınga ile IM enjeksiyon uygulamasını gerçeğe en yakın şartlar altında tecrübe edebiliyorlar.

Nevisoft

Girişim, engelsiz çeviri ürünü ile web eklentisi kullanarak web sitelerindeki yazıları anlık olarak işaret diline çeviriyor. Engelsiz Çeviri kiosku ile de aynı ortamda bulunan işaret dili bilmeyen birey ile işitme engellinin karşılıklı iletişim kurmaları sağlayabiliyor.

Mevsim İklimlendirme

Girişim, ömrü 3 yıldan 15 yıla kadar uzatılmış endüstriyel tip hava soğutmalı klimalar üzerine çalışıyor.

İleri Çekirdek

Girişim, savunma, havacılık ve uzay sanayiinde özellikle askeri sistemler için aviyonik üniteler arası haberleşme, test, analiz ve simülasyon ihtiyacın karşılamak üzer ürün geliştiriyor.

Alfa Sistem

Piton Ar-Ge tarafından geliştirilen ürün ulaşım sektöründe hizmet veren tüm işletmelerin ihtiyaç duyduğu birçok yönetimsel analiz ve raporlamayı tek çatı altında toplayan bir yazılım sistemi.

ALP

Remmsoft tarafından geliştirilen ürün, yalın üretim metodları için geliştirilmiş bir SaaS çözümü.