Gündem Araç Sorgulama Ve Plaka Sorgulama İşlemleri, Araç Tramer Sorgulama

Araç Sorgulama Ve Plaka Sorgulama İşlemleri, Araç Tramer Sorgulama

28.05.2015 - 11:38 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemleri ile plaka, araç hasar kaydı ve tramer sorgulama işlemleri kolayca yapılabilmektedir. Araç sorgulama işlemlerinin tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Araç Sorgulama Ve Plaka Sorgulama İşlemleri, Araç Tramer Sorgulama

2. El araç alım ve satımında alıcıların dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Satın alacağınız araba hakkında edinebileceğiniz bütün bilgileri araç sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Aracın çalıntı olup olmadığını, aracın üstünde herhangi bir ceza olup olmadığını, kaza kaydı bulunup bulunmadığını araç ve plaka sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Ülkemizde bu aralar 2. el araba alım satımında artış bulunmaktadır. Vatandaşlar 2. el araba alım satımında dikkat etmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi satın almak istediğiniz aracın çalıntı olup olmamasıdır. Araç sorgulama işlemi yaparak satın alacağınız araç hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

E-Devlet sisteminden işlemler gerçekleştirebilmek için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfanın sağ üst tarafında bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Vatandaş giriş ekranına geldiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üstünde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra araç sorgulama işlemi için E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. E-hizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulmanız gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünü kolay bir şekilde bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden e harfi seçilerek e harfi ile başlayan kurum ve kuruluşlar karşınıza gelmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünün alt seçeneklerin araç sorgulama seçeneğini seçerek araç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Plaka kaydı sorgulaması için sorgulama yapılmak istenen aracın plaka bilgilerini girdikten sonra araç hakkında bütün bilgileri öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Araç alım satımında dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de satın alacağınız aracın daha önce kaza yapıp yapmaması ve üzerinde hasar kaydı bulunup bulunmamasıdır. Bunları öğrenebilmek için de araç hasar kaydı sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama işlemini internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sayfasına giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayfaya giriş yaptıktan sonra plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme aracın plakasını ve T.C. kimlik numarasını girerek araç hasar kaydı sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

İkinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de aracın sigorta bilgileridir. Aracın sigorta bilgilerini internet üzerinden tramer sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Tramer internet sayfasından sorgulama sayfasına giriş yapmalısınız. Bu sayfada acente bilgileri kısmına sigorta şirketi, acente numarası ve ticaret sicil numarasını girmeniz gerekmektedir. Kullanıcı bilgileri kısmına ise kullanıcı tipi ve E-Mail bilgilerini girmeniz gerekmektedir.