Gündem ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

23.12.2016 - 08:39 | Son Güncellenme:

3 Aralık 2016 Cumartesi ve 4 Aralık 2016 Pazar tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde güz dönemi sınavları gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarına giren öğrenciler Atatürk Üniversitesi’nin sınav sonuçlarını yayınlamasını istiyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin de sınav sonuçlarının acaba bugün mü açıklanacağı öğrencilerin akıllarında soru işaretleri bıraktı. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçlarının detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Ülkemizin Erzurum ilinde yer alan Atatürk Üniversitesine ait olan ve AÖF olarak bilinen açıköğretim fakültesi sınavları 3 Aralık 2016 Cumartesi ve 4 Aralık 2016 Pazar tarihindeki günlerde güz vize dönemi sınavları yapılmıştı. ATA AÖF sınavı bilindiği gibi iki oturumlu bir süreç içerinden gerçekleştirilmişti. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde okuyan öğrencilerin vize sınavları her bir sorumlu olunan dersten yirmi adet olmak üzere hazırlanmıştı. AÖFi sisteminde sınava giren öğrenciler ise bu yirmi adet soruyu yarımşar saat içinde cevapladı. Sınavlarının üzerinden bir hayli zaman geçtiği için sınava giren açıköğretim fakültesi öğrencileri ise merakla sınav sonuçlarını beklemekteler. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin sınav sonuçlarının açıklanması nedeni ile Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin de sınav sonuçlarının acaba bugün mü açıklanacağı öğrencilerin akıllarında soru işaretleri bıraktı. Fakat ATA AÖF yetkilileri ile sınavları hazırlayan bakanlık henüz güz dönemi vize sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağına dair resmi ve kesin bir açıklama yapmadı. Tüm bunlara rağmen Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan güz dönemi vize sınavlarının üstünden yaklaşık üç hafta gibi bir zaman geçtiğinden dolayı, binlerce öğrenci tarafından güz dönemi vize sınav sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor diyebiliriz.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ATA AÖF SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLEBİLİR?

Yetkililerin yaptıkları açıklamaya göre iki oturumlu bir biçimde gerçekleşen ATA AÖF sınav sonuçları Atatürk Üniversitesi’nin OBS olarak bilinen Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden açıklanacak. Atatürk Üniversitesi’nin Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (OBS) giriş yapan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile birlikte şifrelerini de kullanarak bu sisteme giriş yapabilecekler. Bu sayede ise Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ATA AÖF sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. Bunun yanı sıra güz dönemi vize sınavına giren Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, Öğrenci Bilgi Sistemi’ne giriş yaparken şifrelerini unutmaları dahilinde ise şifrelerini değiştirebilecekler.

Tıpkı Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin internet bilgi ekranında olduğu gibi aynı şekilde Atatürk Üniversitesi internet bilgi ekranına da öğrencilerin kullanabilmeleri adına “şifremi unuttum” linki oluşturuldu. Bu sayede Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi vize sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler şifrelerini unuturlar ise Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, doğum tarihleri, doğum yerleri ile anne ismi ve baba isimleri gibi bilgileri girerek şifrelerini güncelleyebilmektedirler. ATA AÖF internet sitesine yeni gelen ve güncellenen bu uygulama sayesinde ise artık öğrenciler şifrelerini ilk girişte unutsalar bile yine de vize sınav sonuçlarını, final ve bütünleme sınav sonuçlarını da rahatlıkla öğrenebilecekler.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ BÜTÜNLEME SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ATA AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının sonucunda bu sınavdan geçersiz not alıp bütünleme sınavlarına girecek olan öğrenciler için akıllarda soru işareti yaratan bir diğer konu ise bütünleme sınavlarının ne zaman yapılacağı oldu. ATA AÖF öğrencileri sınav sonuçlarını OBS yani Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden tespit edebilecekler. Bu sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra ise yer alan sınav soruları ile sınav sorularının cevap anahtarı yine Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden öğrenciler ile paylaşılacak.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bütünleme sınavlarına öğrencilerin katılıp katılamayacağı Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bağlamında yapılacak olan final sınav sonuçlarının açıklanması ile belli olacak. Ayrıca ATA AÖF sınavları kapsamında yapılacak olan dört yanlış bir doğruyu götürmekte. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final sınavının hem soru hem de cevapları ataaof.edu.tr sitesi üzerinden yayınlanacak. Ayrıca Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan resmi kamuoyu açıklamasında YGS olarak bilinen Yükseköğretime Geçiş Sınavından aldıkları puanlar ile Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ni okumaya hak kazanan öğrencilerin, 12 Ağustos 2016 ve 16 Ağustos 2016 tarihleri arasında okul tarafından istenen kayıt belgelerini ve gerekli evrakları tamamlamaları dahilinde kayıtları gerçekleştirilecektir.

Fakat Atatürk Üniversitesi tarafından istenen belgeleri ya da gerekli evrakları eksiksiz olarak tamamlayamayan öğrenciler herhangi bir biçimde Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi vize, final ya da bütünleme sınavlarına katılım sağlayamayacaklar. Gelecek zaman içerisinde de tercihler yoluyla Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ni kazanacak olan öğrenciler için, Halkbank ya da Vakıfbank’a ders ve ders kitabı ücretini ödemiş olan öğrencilerin herhangi bir evrak göndermesine gerek kalmayacaktır. Sözü edilen bu öğrencilerin gerçekleştirmiş olduğu işlemlere kayıtları tamamlanmış sayılacaktır. Fakat Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin bu uygulamasından kısa mesaj ile evrak istenen öğrenciler hariç olacaktır.