Ege Ayrıcalıklı eğitimden herkes yararlanacak

Ayrıcalıklı eğitimden herkes yararlanacak

12.02.2018 - 01:02 | Son Güncellenme:

Özel Yeşeren Koleji, ortaokul öğrencileri için bursluluk sınavı açtı. 17-18 Şubat günlerinde sınavlarda başarılı olan öğrenciler, yüzde 100’e varan burs kazanacak

Ayrıcalıklı eğitimden herkes yararlanacak

Özel Yeşeren Koleji, 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri için bursluluk sınavı açtı. Uluslar arası yarışmalarda fen bilimleri ve matematik alanlarında elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çeken Yeşeren Koleji, eğitimde sunduğu ayrıcalıklardan yararlanmak isteyenler için bursluluk sınavı düzenledi. Evka 3’te bulunan modern kampüste 17 ve 18 Şubat tarihlerinde düzenlenecek sınavlara katılacak 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencileri yüzde 100’e varan oranlarda burs imkanı elde edecek, başarılı ancak maddi imkanları sınırlı öğrenciler de ayrıcalıklı eğitimden yararlanabilecek. Ortaokul öğrencileri, 14 Şubat tarihine kadar www.yeserenokulları.k12.tr adresinden online başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

21 Şubat’ta açıklanacak

Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler ve İngilizce alanlarında soruların yer aldığı 17-18 Şubat tarihlerindeki sınavın sonuçları 21 Şubat’ta açıklanacak. Sonuçlara göre yüzde 100, yüzde 80 ve yüzde 50 oranlarında burs kazanılacak. Ortaokul Müdürü Niyazi Uyar, bursluluk sınavında öğrencilerin başarı oranlarının değerlendirileceğini, ailenin ekonomik durumunun bursluluğa etkisini olmayacağını söyledi. Özel Yeşeren Kurumları olarak hedeflerinin iyi ve başarılı bireyler yetirmek olduğunu belirten Uyar, “Bu sınav aslında herkes için iyi bir fırsat. Öğrencilerimiz sınava katılarak Özel Yeşeren Ortaokulu’nun ayrıcalıklı olanaklarını tanıma fırsatı bulabilecekleri gibi aldıkları sonuçlarla burs kazanma şansına da sahip olacaklar. Başarılı olanlar, okul başarılarını sürdürdükleri sürece aynı bursu koruyabilecek” diye konuştu.