Ege Ayvalık, çevre üssü olacak

Ayvalık, çevre üssü olacak

11.06.2018 - 00:32 | Son Güncellenme:

TÜRSAB Temsilcisi Hüseyin Baraner, Ayvalık’ın Türkiye’nin çevre üssü olmasını önerdi Başkan Rahmi Gençer, “Kentin doğal güzelliklerini ve özgün yapısını koruyacağız” dedi

Ayvalık, çevre üssü olacak

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı İlişkileri Temsilcisi Hüseyin Baraner, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret etti. Ege’nin farkında olmadığı çok büyük çevre sorunları olduğunu dile getiren Baraner, “Gelecek nesillere ne ağaç, ne balık ne de temiz su bırakıyoruz. Çevrenin korunmasını, Türkiye’nin en büyük etki alanına dönüştürmeliyiz” dedi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘Korumaya kararlıyız’

“Çevre konusunda ülkemizdeki adres Ayvalık olsun. Çünkü en uygun yer burası, bir çevre koruma akademisi kuralım. Çevreye duyarlı bütün insanlar buraya gelsin, hem bu konuda çalışsın hem de tatilini yapsın. Çevrecilerin üssü, Ayvalık olsun.”
Baraner’in önerisini olumlu karşılayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, “Ayvalık’ı UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde görmek yolunda ilk adımı başarıyla attık. İlçemiz, zengin geçmişini çok biliyor ve buna saygı gösteriyor. Biz de değerlerimizi korumak ve geleceğe taşımak konusunda kararlıyız” dedi.