Tatil Azerbaycan hakkında bilinmesi gerekenler

Azerbaycan hakkında bilinmesi gerekenler

28.05.2018 - 17:53 | Son Güncellenme:

Azerbaycan bugün, bağımsızlığının 100. yılını kutluyor. Hazar Gölü kıyısındaki ülkeyle Türkiye arasındaki tarihi bağlar bir millet iki devlet felsefesiyle de güçlenmiş durumdadır. İşte ortak dil ve kültüre sahip olduğumuz Azerbaycan hakkında bilinmesi gerekenler.

Azerbaycan hakkında bilinmesi gerekenler

Azerbaycan, Kafkasya ile Hazar Gölü arasındaki bölgede yer alan ve Türkçe konuşulan bir ülkedir. Büyük bir tarihi birikime sahip olan Azerbaycan, zengin petrol kaynakları nedeniyle 20. yüzyılın başından itibaren büyük güçlerin mücadele alanına dönüşmüştür. Peki Azerbaycan hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Detaylar yazıda...

Haberin Devamı

Azerbaycan hakkında bilinmesi gerekenler

Azerbaycan hakkında bilinmesi gerekenler...
Azerbaycan, Hazar Gölü'nün batı kıyısında bulunan bir ülkedir. Kuzeyinde Rusya ve Gürcistan, güneyinde İran, batısındaysa Ermenistan ve Türkiye ile sınırı bulunmaktadır. Hazar kıyısındaki Bakü, ülkenin başkentidir. 86.600 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahip olan Azerbaycan'ın nüfusu yaklaşık 10 milyondur. Başkent Bakü, ülkenin aynı zamanda en büyük kentidir.

Azerbaycan hakkında bilinmesi gerekenler

Formula 1 Grand Prix'sinin de düzenlendiği Bakü, son yıllarda büyük bir gelişme göstermekte. Başta Zaha Hadid'in tasarladığı Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nin yanı sıra son zamanlardaki gökdelenler hem kentin hem de ülkenin görünümünü değiştirmiş durumda.

Azerbaycan hakkında bilinmesi gerekenler

20. yüzyılın başında petrolün bulunmasıyla birlikte kentin çehresinde değişimler başlamıştır. Bağımsızlığını ilan ettiği 28 Mayıs 1918'den bir kaç yıl sonra Sovyet yönetimine giren Azerbaycan, 18 Ekim 1991'de yeniden bağımsızlığına kavuşur. Dağlık Karabağ'ın, Ermenistan tarafından işgal edilmesi nedeniyle sınır çatışmaları yaşayan Azerbaycan, son yıllarda ekonomik açıdan hızlı gelişme kaydetmektedir.