Gündem Bağ-Kur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri Artık Online!

Bağ-Kur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri Artık Online!

19.04.2015 - 12:29 | Son Güncellenme:

BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemleri artık online olarak da kolay bir şekilde yapılabilmektedir. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini nasıl yapıldığı ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin detaylarına ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Bağ-Kur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri Artık Online

Sosyal Güvenlik Kurumu Türkiye’de gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olankamu kurumlarının başında geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta mükelleflerine yönelik olarak dijital platform üzerinde sunmakta olduğu online hizmetleri işlemlerin daha çağdaş, daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapılabilmesine olanak sağlıyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde sigorta mükellefleri son dönemlerde sigorta işlemlerinde genel olarak dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetlerini kullanmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Son yıllarda gelişen internet teknolojisi ile birlikte sigorta mükelleflerine daha modern ve çağdaş sigorta hizmetlerini sanal platformda da sunmaya başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu özellikle de sigorta mükelleflerinin sigorta borç sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfasındaki online hizmetler kategorisinde sigorta mükelleflerinin ulaşabildikleri SGK online borç sorgulama uygulaması web tahsilat uygulaması üzerinden kolay bir şekilde sigorta borcu sorgulamaları yapılabiliyor.

Sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir sigorta prim veya daha farklı borcu bulunup bulunmadığını veya var olan sigorta borçlarının dönem, tutar, son ödeme tarihi ve sigorta türü gibi bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilmesine yardımcı olan online bir sigorta borç sorgulama uygulamasıdır. Web tahsilat uygulaması üzerinde SGK borç sorgulama işlemlerini yapacak sigorta mükelleflerinin sorgu türü, sorgu tipi ve ‘T.C. kimlik numarası’ veya ‘sigorta sicil numarası’ bilgilerini eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

SSK sigortasına ilişkin olarak SGK borç sorgulama işlemlerinin online web tahsilat uygulaması üzerinde yapılabilmesi için sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçeneğinin seçilmesi, sorgu tipi kısmında yapılacak işlem tipinin seçilmesi, SSK sicil numarası bilgisinin girilmesi ve sayfadaki güvenlik resmi doğrulamasının yapılması gerekiyor. Bu sayede vatandaşlar SGK borç sorgulama işlemlerini online olarak yaparak borçlarının olup olmadığını veya olan borç bilgilerinin tüm ayrıntılarına erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online web tahsilat uygulaması üzerinden Bağkur borç sorgulama işlemlerini de yapabilme imkanı bulunuyor. Web tahsilat uygulaması üzerinde Bağkur sigortası mükelleflerinin Bağkur borç sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için öncelikli olarak sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçeneğini seçmeleri, sorgu tipi kısmında yapacakları Bağkur işlemini seçmeleri, Bağkur sicil numaralarını girmeleri gerekiyor. Böylelikle Bağkur sigortasından olan herhangi bir borçlarının olup olmadığını veya olan borçlarının tüm güncel ayrıntılarını dijital platform üzerinde görüntüleyebiliyor.

Haberin Devamı

SGK ve Bağkur dışında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki online borç sorgulama uygulaması web tahsilat ekranında GSS borç sorgulama işlemleri de yapılabiliyor. Vatandaşların GSS borç sorgulama işlemleri için öncelikli olarak sorgu türü kısmında ‘Diğer Ödemeler ‘ seçeneğini seçmeleri, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçeneğini seçmeleri, T.C. kimlik numaralarını girmeleri ve güvenlik kodu doğrulamasını hatasız olarak yapmaları gerekiyor.

Yazarlar