Siyaset ‘Bağdat’ın talepleri bize kriter olacak’

‘Bağdat’ın talepleri bize kriter olacak’

30.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kuzey Irak’ta referandum sonrası atılacak atımların sorulması üzerine Bakan Çavuşoğlu, “Daha önce de söylediğimiz gibi atacağımız adımlarda özellikle Bağdat’ın talepleri kriter olacaktır” dedi.

‘Bağdat’ın talepleri bize kriter olacak’

Hava yolları şirketlerimiz uçuşlarını bu akşam itibariyle durdurma kararı almışlardı. Umarım Erbil, Bağdat’ın çağrılarını değerlendirir” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Biz vatandaşlarımıza seyahat uyarısı yaptık. Dönmek isteyen vatandaşlarımızın Türkiye’ye gelmesi için her türlü önlemi alırız. Gerekirse özel uçak kaldırırız” diye konuştu.
Çavuşoğlu, “Diğer atacağımız adımlarda Bağdat’ın talepleri kriter olacaktır. Bu yanlış karardan dönme ihtimalleri var. Barzani yönetiminin bu hatadan çok geç olmadan dönmesi gerekiyor. Bizim muhatabımız Bağdat’tır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşmesinin sorulması üzerine Bakan Çavuşoğlu, S-400 füzeleriyle ilgili de görüşüldüğünü belirtti.
Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, çalışma ziyareti için Türkiye’de bulunan Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin’le İstanbul’daki Ceylan Otel’de görüştü. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Holguin, iki ülke arasındaki ticari ve sosyal ilişkilerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Alman Bakan ile görüştü

Çavuşoğlu’nun Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile telefonda görüştüğü bildirildi.