Siyaset Bakan Fakıbaba: Tarımsal kuraklık endişesi yok

Bakan Fakıbaba: Tarımsal kuraklık endişesi yok

16.01.2018 - 12:37 | Son Güncellenme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımsal kuraklık endişesi olmadığını belirterek, "Tarımsal kuraklık endişesi yok. Olması durumunda bakanlığımızın sigortaları var, devlet desteği olacak. Bu konuda endişeye mahal yok " dedi.

Bakan Fakıbaba: Tarımsal kuraklık endişesi yok

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Gaziantep'e gelen Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Lidersan Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi'ni gezdi. Tarım ve hayvancılık tesislerinin, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık konusunda ulaştığı seviyeyi gösterdiğini kaydeden Bakan Fakıbaba, "Allah'a şükür şu an tarımsal kuraklık seviyesinde değiliz. Biz bu konuda önlemlerimiz alıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da bu konuda çok önemli, ciddi çalışmalar yapıyorlar. İnşallah bunların neler olduğunu göreceksiniz. En kısa zamanda açıklanacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak elimizden geleni yapıyoruz. Esas sorumlu Orman ve Su İşleri Bakanlığı ama yine iki bakanlık el ele vererek, 'Bu sorunlnasıl baş edebiliriz?' Bunun hesaplarını yapıyoruz. Başaracağımıza inanıyorum. İnşallah Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış görülüyor. Biz hem hava tahminlerini takip ederek ,hem de bakanlık ve hükümet olarak neler yapacağımızı en kısa zamanda bütün basına, halkımıza açıklayacağız. Tarımsal kuraklık endişesi yok. Olması durumunda bakanlığımızın sigortaları var, devlet desteği olacak. Bu konuda endişeye mahal yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

İş adamı Mahsum Altunkaya'dan tesisle ilgili bilgi alan Bakan Fakıbaba, bir yumurta fabrikasını da gezip incelemelerde bulundu.

SÜT YEMİ DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI, ABA GİYDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gaziantep'in Yavuzeli İlçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen küçükbaş hayvan süt yemi dağıtım törenine katıldı. Bakan Fakıbaba, burada yaptığı konuşmada gece gündüz çalışarak bütün problemleri tek tek çözeceklerini kaydederek, "15 yıl önceki Türkiye ile şu andaki Türkiye arasında dağlar kadar fark var. Yediğimiz her lokmada çiftçilerimizin nasırlı ellerinin desteği var, sizlere çok büyük minnettarlık duyuyoruz. Allah sizlerden bin kere razı olsun. AK Parti'nin bir bakanı olarak Allah'ın izniyle biz hep üreticimizin yanındayız. Çiftçimizin ve üreten insanımızın yanındayız. Bu anlamda hiç kuşkunuz olmasın. Hep acaba çiftçilerimize, üreticilerimize nasıl destek verebiliriz diye gece gündüz çalışıyoruz. Antep'in Türkiye'ye bir model olarak çıkacağına inanıyorum. İnşallah bu modeli tüm Türkiye'de en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Bakanlık olarak da hükümet olarak da emin olun hastanesinden, eğitiminden, ulaşımından, tarımından, işçisinden, sanayisine kadar her hafta bakanlar kurulunda saatlerce bizler devamlı Türkiye'yi konuşuyoruz. Hiç ayrım yapmadan 'Bütün vatandaşlarımızın refah seviyelerini nasıl artırabiliriz? Onlara nasıl yardımcı olabiliriz?' diye düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız uyumuyor. Bizim bütün amacımız, bu bölgenin bir bakanı olarak öncelikle GAP'ın bitmesi gerektiğini, artık susuzluğun bir kader olmadığını göstermemiz lazım. Bunu inşallah göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Bakan Fakıbaba, Büyükşehir Belediye Fatma Şahin'in hediye ettiği abayı giyip hayvanlara yem verdi. Bakan Fakıbaba, buradaki süt yemi dağıtım törenin ardından beraberindekilerle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün hizmet binasının açılışını yaptı.

'O BAYRAKLARI SİZİN BAŞINIZA GEÇİRECEĞİZ'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından hayvan yetiştirenlere 3 bin 500 ton yem dağıtım törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Fakıbaba, Türkiye'deki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekip bunun devam edeceğini belirtti. Türkiye'nin etrafında tuzaklar kurulduğunu kaydeden Bakan Fakıbaba, "İşte bu Gaziantep ruhunun bütün Türkiye'de olduğunu ben şahsen inanıyorum. Bize göz dikenler şimdi belli. Bakın orada bayraklar sallanıyor. İstediğiniz kadar sallayın, o bayrakları sizin başınıza geçireceğiz. Allah'ın izniyle bu birlik ve beraberliğimiz devam edecek. Bizim bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe bu hainlerin nasıl kaçacaklarını, bayraklarını da alamayacaklarını onlar görecekler" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Fakıbaba, köyde yaşamı daha fazla geliştireceklerini ifade ederek, "Bakanlığımızın 15 milyar lira desteklemesi var. Bunun 8 milyar lirasını tarıma, 4 milyar lirasını hayvancılığa, 3 milyar lirasını köysel dönüşüme veriyoruz. Köyde yaşamı inşallah daha fazla geliştireceğiz. Köylü halkın efendisidir. Köylü üretmediği zaman biz açız. Üreten insanın elini öperiz biz. Üreten insan bizim için çok önemlidir. Bu anlamda desteklemelerimiz devam edecek. Allah'ın izniyle de kuruşu kuruşuna yerine gidecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fakıbaba, konuşmasının ardından hayvancılık yapanlara yem dağıttı.