Gündem Bakan Yıldız'dan son Soma açıklaması

Bakan Yıldız'dan son Soma açıklaması

16.05.2014 - 18:57 | Son Güncellenme:

Bakan Taner Yıldız Soma'daki faciayla ilgili son durumu açıkladı. Sosyal medyada dolaşan 'aşağıda yüzlerce işçi var' iddialarını kati bir dille yalanlayan Bakan Yıldız, "Aşağıda 17 ya da 18 işçi var" dedi. Madende hayatını kaybeden işçilerin isimleri AFAD'ın sitesinde açıklandı. Madende savcı ve bilirkişi incelemesi de başladı.

Bakan Yıldızdan son Soma açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik birlikte açıklama yaptı. Bakan Taner Yıldız'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

485 İŞÇİ SAĞ ÇIKTI, AŞAĞIDA 17 YA DA 18 İŞÇİ VAR

485 işçi kardeşimiz sağ olarak çıktı. Direk çıkanlar oldu, hastaneye gönderilenler oldu.284 kardeşimiz hayatını kaybetti. 282 işçimizin cenazesi ailelere tespit edildi. En son bir DNA raporu daha geldi, o cenazemiz de teslim ediliyor.

İçeriden 17 veya 18 kardeşimizi çıkartmakla uğraşmaktayız. İçeride yüzlerce işçi olduğu iddialarını kati bir dille yalanlıyoruz.

3 işçimiz ağır olmamakla beraber hastanede bulunmaktadır.

AFAD'ın web sitesinde isimlerini kaybeden işçilerin isimleri yayımlanıyor. İster iktidar ister muhalefet bütün milletvekillerimizin maillerine de bu isimler gönderilecek. Acı 77 milyonun acısı.

SAVCI VE BİLİRKİŞİ MADENE GİRDİ

'Tehlikeli olmayan ve arama faaliyetlerinin devam etmediği bölümlere savcılık ve bilirkişi girdi. Bunun içerisinde 3 iş müfettişi, 4 bilirkişi, 2 de savcı bulunmaktadır' dedi.

Haberin Devamı

Ayrıntılar geliyor