Siyaset Baro seçimleri kavgayla başladı

Baro seçimleri kavgayla başladı

21.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda mevcut başkan Mehmet Durakoğlu, konuşması sırasında protesto edildi. Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan genel kurulda ilk olarak Genel Kurul Başkanlık Divanı seçildi.

Baro seçimleri kavgayla başladı

Divan Başkanlığı’na Şeref Kısacık oy birliği ile seçildi. Ardından mevcut baro başkanı Mehmet Durakoğlu konuşma yaptı. Bu sırada “Özgürlükçü Demokrat Avukatlar” grubu üyeleri ellerinde “Savunmada Taviz Çok. Çünkü Siz Varsınız” yazılı dövizlerle salona girdi, bazı avukatlar da alkışlarla protestoya tepki gösterdi. Protestonun ardından Baroda Değişim ve Gelişim Hareketi’nden Talat Canbolat’ın konuşması sırasında da iki grup arasında kavga çıktı. Tekmelerin ve yumrukların havada uçuştuğu kavgayı salondaki diğer avukatlar ayırdı.

Haberin Devamı

10 aday yarışıyor

Başkanlık yarışında baro tarihinde ilk kez 10 aday yarışacak. Bugün yapılacak seçimlerde yarışacak isimler şöyle; Özgürlükçü Hukukçular Platformu’ndan Eren Keskin, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Mehmet Durakoğlu, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Yükseliş Grubu’ndan Hasan Kılıç, Avukat Hareketi’nden Başar Yaltı, Avukat Hakları Grubu’ndan Gökhan Ahi, Baroda Değişim ve Gelişim Hareketi’nden Talat Canbolat, Milliyetçi Avukatlat Grubu’ndan Kaptan Yılmaz, Ortak Hedef Platformu’ndan Cem Kaya Karatün ile Bağımsız adaylar Fikret İlkiz ve Çiğdem Koç. l GÖKHAN ÇELİK DHA