Siyaset CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Medya dördüncü güç

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Medya dördüncü güç

07.03.2018 - 15:42 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu, , medyanın gelişmiş demokrasilerde dördüncü güç olarak tanımlandığını  bildirdi.   Medyanın görevinin, gücü alkışlamak değil gücü halk adına sorgulamak,  denetlemek olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, yerel medyanın adeta sahipsiz  kaldığını savundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Medya dördüncü güç

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, hayatını kaybeden Parti Meclisi üyesi Yavuz Karan'ın, Karadeniz'in yiğit evladı ve yol arkadaşları olduğunu ifade etti. Karan'ın partiye uzun yıllar emek verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Karan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, 17 yaşındaki Deniz Selin Üstündağ'ın eskrimde Avrupa şampiyonu olduğunu anımsatarak, Üstündağ'ı kutladı. Bütün demokrasilerde medyanın önemli bir güç olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, medyanın gelişmiş demokrasilerde dördüncü güç olarak tanımlandığını bildirdi. Medyanın görevinin, gücü alkışlamak değil gücü halk adına sorgulamak, denetlemek olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, yerel medyanın adeta sahipsiz kaldığını savundu. Kılıçdaroğlu, yerel medyanın, büyük beklentileri olduğunu, 3 yıldır Basın İlan Kurumu ilanlarına zam yapılmadığını, ayakta kalmak için olağanüstü çaba harcadıklarını anlattı. Yerel medyanın desteklenmesi, bu konuda iktidarın sağlıklı, tutarlı adımlar atması, gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, yerel medya üzerinden tasarruf yapılmasının doğru olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, yerel ve yaygın medyanın güçlü, bağımsız olmasını, özgürce yazmasını, eleştirmesini istediklerini aktararak, demokrasiye sahip çıktıkları gibi medyaya da sahip çıkmaları, medya üzerindeki baskılara hep birlikte karşı çıkmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

MESAM'A KAYYUM ATANMASI

Kemal Kılıçdaroğlu, MESAM'ın mart ayında olağan kongresini yapacakken Kültür ve Turizm Bakanlığının buraya kayyum atadığına işaret ederek, kayyum atanabileceğini, bunun yasada kuralının bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, bakanlığın önce 'Şu kurala uymuyorsun' diyerek uyarı yazısı yazıp, 30 gün beklemesi, sorunun çözülmemesi halinde ikinci yazıyı göndererek yine 30 gün beklemesi gerektiğini ancak bundan sonra kayyum atanabileceğini ifade etti. MESAM Yönetim Kurulunun görevden alındığını ancak bakanlıktan böyle bir uyarı yazısı gitmediğini dile getirdi.

'ÇÖZÜM BUL '

CHP Lideri şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararını da eleştirdi. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra pek çok insanın mağdur edildiğini, yeri geldiğinde bütün mağdurların sesi olmaya özen gösterdiklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de adalet ve hukukun olmadığını söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık yüksek faizden şikayet ettiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Sen niye şikayet ediyorsun? Yükselten de faizi ödeyen de sensin? Sanki CHP iktidarda, o faizden şikayet ediyor." dedi.