Siyaset Başbakan Binali Yıldırım mezun olduğu okulda karne dağıttı

Başbakan Binali Yıldırım mezun olduğu okulda karne dağıttı

17.06.2016 - 12:22 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, mezun olduğu Piri Reis Ortaoğlu'nda karne dağıtım törenine katıldı. Bir öğrenciyle sohbet eden Başbakan Yıldırım, "kaçıncı sınıfa geçtin" sorusu sonrası ilginç anlar yaşandı. Öğrenci ile arasında "ortaokul-lise krizi" yaşanırken, Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı işaret ederek "Bunlar çok karıştırdı. Anlayamıyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım mezun olduğu okulda karne dağıttı

Başbakan Binali Yıldırım, mezun olduğu Piri Reis Ortaokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı. Yıllar sonra o sıralara oturdu. Karne dağıtırken bir öğrenciyle girdiği diyalog herkesi gülümsetti. Başbakan Binali Yıldırım karne dağıtım öncesi öğrencilere şöyle seslendi: "Hazır mıyız? Büyük gün geldi, artık güzel bir tatili hak ettiniz. Yıl boyunca çalıştınız, derslerinizi yaptınız, yatırımınızı yaptınız, şimdi de hasılatı topluyoruz. Tatil zamanı... Çalışmalarınızın emeğini bugün görüyorsunuz. Sevineceksiniz, aileleriniz sevinecek, memleket sevinecek çünkü siz Türkiye'nin geleceğisiniz. Nüfusumuzun yüzde 100'ü gençlerden oluşmuyor ama gelecekte yüzde 100'ü sizlerden oluşacak. Onun için sizin en güzel şekilde hayata hazırlanmanız için 1 milyona yakın öğretmenimiz Türkiye'nin her köşesinde zor şartlar, kar-kış demeden çalışıyor, öğrencilerimizi yetiştiriyor. Burası benim için özel bir okul. Bugün burayı seçmem tesadüf değil. Milli Eğitim Bakanımız, Valimiz, İl Başkanımız, yakışıklı belediye başkanımız, belediye başkan vekilimiz, Milli Eğitim Müsteşarımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz, herkes burada. Eğitimle ilgili büyük bir kadroyla buradayız, sizin bu mutluluğunuza, güzelliğinize biz de ortak olalım dedik. Anneleriniz, babalarınız tabii bizden daha çok mutlu." "Şimdi lafı uzatmaya lüzum yok, uzatıp zurna yapmayalım, hemen işe başlayalım" diyen Yıldırım, öğrencilerin karnelerini dağıtmaya başladı.

Haberin Devamı

İŞTE O İLGİNÇ AN

Başbakan Yıldırım'ın, Helin Kalkmaz isimli öğrenciyle yaşadığı diyalog ise herkesi güldürdü. Kaçıncı sınıfa geçtiğini soran Yıldırım, "Liseye mi geçtin şimdi sen?" dedi. Öğrenci ise, "Hayır, 7'nci sınıfa" dedi. Yıldırım ise "Ortaokula" derken, yanındakiler "7'ye geçti" diye düzeltti. Yıldırım daha sonra da "Değiştirdiler bunlar. Bilemiyoruz ki. Bizim zamanımızda böyle değildi. Şimdi 4+4+4 var. Daha iyi şimdi" ifadelerini kullandı. Helin Kalkamaz, Başbakan'ın ne meslek yapacağını sorması üzerine "mühendis" dedi.

"HER TÜRLÜ FEDAKARLIK YAPILACAK"
Okuldan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Terör örgütünün telkinlerine gençlerimiz asla itibar etmesin. Onlar bizim geleceğimiz. Onların geleceğini en iyi şekilde hazırlamak da bizim boynumuzun borcu. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için her türlü fedakarlık yapılacak. Öğrenciler bugün karnelerini aldılar. Çoğu da başarılı. Öğrencileri mutlu ve gelecekten umutlu gördüm" diye konuştu.