The Others Başbakan’dan çok sert eleştiri: 'UBP devlete saygı duymuyor’

Başbakan’dan çok sert eleştiri: 'UBP devlete saygı duymuyor’

04.04.2016 - 15:49 | Son Güncellenme:

Başbakan Kalyoncu, "UBP yetkililerinin hiçbir zaman attıkları imzaların arkasında durmadığını, buna Türkiye ile imzalanan mali protokollerin de dahil olduğunu” belirtti. “Hiçbir hükümet bozulmak için kurulmaz” diyen UBP’li Çavuşoğlu da, “maalesef bu yolculuk kısa sürdü. Birbirimizi kırmaya gerek yok” dedi.

Başbakan’dan çok sert eleştiri: UBP devlete saygı duymuyor’

Başbakan’dan çok sert eleştiri: UBP devlete saygı duymuyor’

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA

Hükümeti bozan UBP’nin meclis oturumunda bulunmadığını kaydeden Başbakan Ömer Kalyoncu, “UBP’deki muhalif kanat sürekli mecliste oldu, diğer kanat ise hiçbir şekilde mecliste olmadı” diye konuştu. Bunun nisaba etki ettiğini ifade eden Kalyoncu, bu durumun bile hükümetin kurulduğu ilk günden beri tartışıldığını söyledi. “39 milletvekiliyle kurulan hükümetin başarısız olması için sanki gereken her şey yapıldı” diyen Kalyoncu, son maaşın ödeme konusunda yaşanacak sıkıntının önceden görülebilecek bir durum olduğunu anlattı. Maaşların bir gerekçe olarak öne sürüldüğünü ancak hükümeti bozmaya önceden karar verildiğini anlatan Kalyoncu, “UBP yetkililerinin hiçbir zaman attıkları imzaların arkasında durmadığını, buna Türkiye ile imzalanan mali protokollerin de dahil olduğunu” belirtti. Kalyoncu, “UBP’nin hükümet programının da arkasında durmadığını” ifade ederek, UBP’nin KKTC devletine saygı duymadığını ve ‘kendi kendimi yöneteceğim’ iddiasında olmadığını belirtti. Reformlar konusuna da değinen Kalyoncu, komitelerde yaşanan sorunlardan bahsetti.

Haberin Devamı

'Dirençler gösterdik'

“Mali protokolden haberimiz yoktur diyenlere sesleniyorum. Bu protokol Bakanlar Kurulu’nda başbakan tarafından sunumu yapılmış bir protokoldür. Nasıl olur da haberim yoktur diyorlar” diye konuşan Kalyoncu, “Yoksa burada kamuoyunda imaj oluşturma maksadı mı güdülüyor” diye sordu. CTP’nin hükümetten gitme konusunda herhangi bir çekincesi olmadığını söyleyen Kalyoncu, “Biz su meselesinde önemli bir direnç gösterdik. Bundan rahatsız olanlar olabilir. Ama bu memlekette kendine güvenen politikacılar olduğunun görülmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. Kendisinin hükümetin bozulduğu gün DNA farklılığı konusundan bahsettiğini hatırlatan Kalyoncu, “UBP’nin belirli sınavlar yapılmadan istihdam yapma taraftarı olduğunu” belirtti.

Başbakan’dan çok sert eleştiri: UBP devlete saygı duymuyor’

'Yolculuk kısa sürdü'

Başbakan'a cevap veren UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu da, "DNA konusunun ağırına gittiğini" söyledi. Çavuşoğlu, “Siz UBP’yi öyle bir pozisyona sokuyorsunuz ki sanki istihdam yapmaktan başka derdi olmayan bir anlayıştaymış gibi gösteriyorsunuz. Ama bunun tam aksine söz vermiş olmanıza rağmen, usulsüz şekilde istihdam yapıyorsunuz” dedi. “Geçtiğimiz günlere kadar gazetelere hükümetten memnun olduğunuzu ifade ederken şimdi UBP’yi kötülüyorsunuz” diyen Çavuşoğlu, “Zor hedefler için zor bir dönemde bu hükümeti kurduk ancak işe yaramadı” dedi. UBP’nin suçlu gösterilmesinin gerçeği değiştirmeyeceğini, halkın gerçek durumun farkında olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, usulen iddialara cevap vermek durumunda olduğunu belirtti. “Hiçbir hükümet bozulmak için kurulmaz” diyen Çavuşoğlu, “maalesef bu yolculuk kısa sürdü. Birbirimizi kırmaya gerek yok” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan’dan çok sert eleştiri: UBP devlete saygı duymuyor’

'Özgürgün hesap vermekten korkuyor'

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da, UBP’nin “hiçbir gerekçe göstermeden bir yola girdiğini” savundu ve “Bu meclis aritmetiği bugünden itibaren değişmiştir ve bu aritmetikle herhangi bir senaryo, protokolün imzalanmasıyla ilgili bir film oynayamazsınız. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yoktur. Erken seçimle bir hükümet gelir bunu imzalar, başkasının hakkı yoktur” dedi. Çakıcı Hüseyin Özgürgün’ün Meclis Genel Kurulu’nda bulunmamasını da eleştirerek, bunu Özgürgün’ün “hesap vermekten korkmasıyla” açıkladı. Öte yandan UBP'li beş bakan da dün istifalarını, Başbakan'a sundu.