Ekonomi Başbakan'dan işadamına: Sabret mübarek

Başbakan'dan işadamına: Sabret mübarek

24.01.2017 - 12:21 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, konuşması sırasında araya giren iş adamına sabretmesi gerektiğini, her şeyi sırayla açıkladığını söyledi.

Başbakandan işadamına: Sabret mübarek

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Cazibe Merkezleri Programı'nda konuştu. Başbakan Yıldırım, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında toplam yatırım tutarının 19 milyar 600 milyon lira ve öngörülen istihdamın da 112 bin 400 kişi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yıldırım'ın programa ilişkin açıklamalarda bulunduğu anda bir iş adamı araya girerek teşvikten yararlanamayanları hatırlattı. Bunun üzerine Başbakan Binali Yıldırım, "Sabret mübaret sabret" dedi ve ekledi: "Açıklıyoruz, hepsini sırayla açıklıyoruz.."

Başbakandan işadamına: Sabret mübarek

YATIRIMCIYA SIFIR FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın Doğu ve Güneydoğu bölgesi için açıkladığı özel teşvik programı:

Yatırım için sıfır faizli yatırım kredisi verilecek. Faiz oranı indirilmiş işletme kredisi verilecek. Diyelim ki faiz oranı 10'sa yarısını devlet karşılayacak, KOBİ'lere uygulanan sistem gibi. Üretim tesislerini büyütmek, yenilemek, işini geliştirmek isteyenlere de ayrıca destek verilecek. Çağrı merkezi kurmak isteyenlere de yatırım desteği verilecek, veri merkezi kurmak isteyenlere de yatırım desteği verilecek.

Haberin Devamı

112 BİN KİŞİYE İŞ MÜJDESİ

Cazibe Merkezleri Programın amacı terörün rahatsız ettiği bölgeleri bir yandan güvenli hale getirirken bir yandan da geciken yatırımları başlatarak göçü azaltmak. Bunun için de seferber olduk ve Bakanlar Kurulu kararı aldık. Yatırımcıları anlamak için talep topladık. 23 il için müracat sayısı bin 200. Toplam yatırım tutarı 19 milyar 600 milyon. Öngörülen istihdam 112 bin 400.

Bunların dökümüne gelirsek üretim imalatla ilgili olanları yaklaşık 13 milyar. Diğer kısmı da hizmet sektörü ile ilgili talepler. Görüldüğü gibi gayet yoğun bir ilgi var. Dolayısıyla bugün itibarıyla resmen program başlıyor. Bugünkü toplantının amacı artık uygulamanın başladığını ilan etmektir.

Yazarlar