Siyaset Başbakan Yıldırım: Bu ara eline mikrofonu alan ahkam kesiyor

Başbakan Yıldırım: Bu ara eline mikrofonu alan ahkam kesiyor

09.03.2018 - 14:10 | Son Güncellenme:

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Bu ara mikrofonu eline alan, internetin başına geçen Youtube'un başına oturan ahkam kesiyor. Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Milletin duyguları ile oynamaya hiç kimsenin hakkı yok." dedi. Bu açıklamaların ardından AK Parti Siyaset Akademisi'nin programında kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım "Bazen çözüm süreci diyorlar... Buradan müsaadenizle, çözüm mözüm yok. Çözüm terör örgütünün defolup gitmesi" dedi

Başbakan Yıldırım: Bu ara eline mikrofonu alan ahkam kesiyor

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

Haberin Devamı

Kuzey Irak bölgesine ne zaman ihtiyaç duyulursa o zaman operasyon yapılıyor. Irak ile PKK'nın yok edilmesi konusunda yakın bir gelecekte daha iyi bir iş birliği gerçekleştirmiş oluruz. PKK'ya operasyonda Irak ile temas halindeyiz.

ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Bu fabrikalar daha fazla kapasite ile çalışacak. Özelleştirmede bütün çalışanların hakları sonuna kadar korunuyor. Bir fabrika üretim yapmazsa teminat mektubu var. Ciddi anlamda teminat alıyoruz. Nişasta bazlı şeker üretimini sıkı denetim altına alacağız. Şeker fabrikası çalışanlarımız asla bir mağduriyet yaşamayacak.

"DELİ SAÇMASI"

Bu ara mikrofonu eline alan, internetin başına geçen Youtube'un başına oturan ahkam kesiyor. Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Milletin duyguları ile oynamaya hiç kimsenin hakkı yok. Diyanet İşleri Başkanı, Din İşleri Yüksek Kurulu konuşur. Kadınlar erkekler asansörde bir arada çıkarsa şöyle olur, böyle olur, deli saçması şeyler bu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımızın dediği açık ve seçik, bizim yüce Rabbimiz o. Hepimiz inanıyoruz. Bir kitabımız var Kuran. Yine hepimiz için rehber. Bunlar bizim için ölçüdür, yeterli ölçüdür. Bunun dışındaki şeyler hiçbir şekilde dinin özünü teşkil etmez. Kalkıp tahkir etmeleri, korku salmaları bunlar asla kabul edilemez. Hepimiz aynı yaratanın kullarıyız. Allah'a giden kullar nefes alıp veren canlıların sayısı kadar. Herkes dinini imanını yaşayacak. Konuşacak kim var, bu işte salahiyeti olanlar.

"ÇÖZÜM SÜRECİ DİYORLAR, ÇÖZÜM MÖZÜM YOK"

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Siyaset Akademisi'nin açılışında konuştu. Yıldırım, çözüm süreci hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bazen çözüm süreci diyorlar... Buradan müsaadenizle, çözüm mözüm yok. Çözüm terör örgütünün defolup gitmesi" diye konuştu.

Yıldırım, şunları söyledi. "Önümüzdeki ağustosta tam 17 yılı geride bırakmış olacağız. Daima siyasette eğitimin, donanımın önemine inanırız. 2001 yılında ilk olarak Trabzon'da görevlendirildim ve eğitimi orada verdim. Bugüne kadar başka hiçbir siyasi hareketin elde edemediği bir millet desteğine sahip olduk. Desteği istikrarlı artırarak bugünlere geldik."

Haberin Devamı

Yazarlar