Siyaset Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'yla bir araya geldi

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'yla bir araya geldi

01.08.2016 - 14:10 | Son Güncellenme:

Genel Başkan ve Başbakan olduktan sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ne gelen Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.1 saat 10 dakika süren görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ve Kılıçdaroğlu ortak açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu: OHAL ve KHK'larla ilgili düşüncelerimiz ve endişelerimizi Başbakanımız not etti. Önümüzdeki zamanda görüşmelerimiz devam edecek. Başbakan Yıldırım: OHAL başladığından itibaren çıkan kanun hükmündeki kararnameler için Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirdim. Bu konudaki endişeleri dikkate alacağız. Önemli olan darbenin tehdit olmaktan çıkarılması. Kapsamlı yeni bir anayasanın yapılması ve bu çalışmaların siyasi partilerin biraraya gelerek çalışmaları yürütmesiydi. dediMHP AK Parti görüşmesinin ardından yapılan ortak açıklamada da Bahçeli OHAL ve Kararnamelerle ilgili görüşlerini Başbakan'a ilettiklerini söyledi.

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğluyla bir araya geldi

Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet liderleriyle bir araya geliyor. Yıldırım, beraberindeki AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile saat 13.03'te CHP Genel Merkezi'ne geldi. Yıldırım'ı makam aracından indiği sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı. Yıldırım, parti girişinde ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından karşılandı.

Haberin Devamı

Yıldırım ve Kılıçdaroğlu, foto muhabirlerine poz verdikten sonra görüşmeye geçildi.

Görüşme, Kılıçdaroğlu'nun makamında baş başa gerçekleşti. Yıldırım ve Kılıçdaroğlu arasında saat 14.10'da başlayan görüşme, yaklaşık 1 saat 10 dakika saat sürdü.

Başbakan Yıldırım'ın ziyareti sebebiyle parti genel merkezi çevresinde geniş güvenlik önlemleri de alındı. Öte yandan, Kılıçdaroğlu, görüşme öncesi partisinin Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun bu toplantıda, görüşmeye ilişkin MYK üyeleriyle bilgi alış verişinde bulunduğu belirtildi.

KILIÇDAROĞLU: ENDİŞELERİMİZİ AKTARDIK

Kılıçdaroğlu, "Verimli bir toplantı gerçekleşti. Kılıçdaroğlu: OHAL ve KHK'larla ilgili düşüncelerimiz ve endişelerimizi Başbakanımız not etti. Önümüzdeki zamanda görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

YILDIRIM: DİKKATE ALACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım da "OHAL'in başladığı andan itibaren hükümetimizce çıkarılan KHK'ların detayları hakkında kendisini bilgilendirdim. Bu konuda bazı hassasiyetleri bizimle paylaştı. Bu konuyu tekrar, hem Genel Başkan, hem de biz, dikkate alacağız. Görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan süratle OHAL'e sebep olan şartların ortadan kaldırılması. Darbe ve girişimlerin tehdit olmaktan çıkarılması.

Anayasa değişikliği konusunu da ele aldık. Daha az maddeden oluşan partilerin mutabakatının sağlandığı bir çalışma konusu da benimsenmiştir. Bu konuyu da ele aldık. Biraz sonra da MHP ziyaretimizde de bu konuyu gündeme getireceğiz. Gerek AK Parti olarak biz, gerek CHP ve MHP arkadaşlarımız değerlendirecek" ifadelerini kullandı.

ORTAK AÇIKLAMANIN TAM METNİ

İKİNCİ DURAK MHP

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Başbakan Yıldırım'ın ikinci durağı MHP oldu. Başbakan, Meclis'te saat 15.40 sularında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ı, TBMM'deki makam katındaki asansörün girişinde karşıladı. Burada gazetecilere tokalaşarak poz veren Bahçeli ve Yıldırım'a, AK Parti Grup Siyasi Danışmanı Cenk Sarıgöl'ün 4,5 yaşındaki kızı Elif Zümra Sarıgöl tarafından çiçek verildi. Bahçeli ve Yıldırım, küçük kızı yanaklarından öptü.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, foto muhabirlerine poz vermelerinin ardından, görüşmeye geçti. Görüşme, baş başa gerçekleşiyor.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yle bir araya gelmişti.

Binali Yıldırım, saat 17.00'de ise Çankaya Köşkü'nde ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'u kabul edecek.

BAHÇELİ YILDIRIM ORTAK AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Bahçeli: " Sayın Başbakanımız siyasi parti liderleriyle görüşmelerine devam etmektedir. Bugün de MHP ile görüşme gerçekleştirmiştir. Biz de alınan kararlar üzerine görüşlerimizi ilettik. OHAL uygulaması inşallah başarı ile devam edecek. Türkiye her türlü darbe girişiminden en kısa süre içinde kurtulacaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz." dedi.

15 temmuz gecesinden sonra birlik bareberlik için davaların geri çekilmesi olumlu ve güzel bir yaklaşım olmuştur. Kendisine teşekkür ediyoruz

Haberin Devamı

Başabakan Yıldırım: Kanun Hükümü'ndeki Kararnamelerdeki amaç darbe risklerinin bertaraf edilmesi.

Güzel bir görüşme oldu!

İdam konusunu ele almadık.

Bu yapı darbe teşebbüsüne katılanlarla sınırlı değil, daha derinlere gidiyor