Siyaset Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli ile görüştü

Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli ile görüştü

17.10.2016 - 13:50 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Çankaya Köşkü'nde görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat 10 dakika sürdü.Görüşmede Musul'da yapılan operasyon, Fırat Kalkanı operasyonundaki son durum ele alındı.

Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesi sona erdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü’ne geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 13.30'da başladı.Görüşme yaklaşık bir saat 10 dakika sürdü.

Haberin Devamı

BİRİNCİ GÜNDEM MUSUL...

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli'nin Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmede Musul'da yapılan operasyon, Fırat Kalkanı operasyonundaki son durum, Gaziantep ve yurt genelinde meydana gelen terör olaylarının yanı sıra anayasa değişikliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede Bahçeli'nin de bu konulara ilişkin görüşlerini Başbakan Yıldırım'a ilettiği öğrenildi.

BAŞKANLIK VE MUSUL OPERASYONU

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Sayın Başbakanımız ile Sayın Devlet Bahçeli görüşme yapacaklar. Bu görüşme iktidar ile muhalefet arasındaki diyalog bakımından önemlidir. Sayın Bahçeli ile Sayın Başbakanımız anayasa değişikliği ile ilgili çalışmaları, FETÖ ile mücadele, OHAL uygulamaları, Fırat Kalkanı ve Musul Operasyonu başta olmak üzere çok sayıda konuyu müzakere edeceklerdir. Sayın Bahçeli'nin başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini paylaşacağını düşünüyoruz. Biz de, Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesinin daha doğru olacağını, daha etkin yönetim modelinin ortaya konulmasının, bu tartışmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konu gündeme gelir diye tahmin ediyoruz" demişti.