Siyaset Başlama vuruşu Erdoğan’dan

Başlama vuruşu Erdoğan’dan

21.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da yerel seçimlere yönelik verdiği mesajında, “Ey Diyarbakır! Sana acıdan, kandan ve gözyaşından başka bir şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın?” diye konuştu.

Başlama vuruşu Erdoğan’dan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Diyarbakır Stadyumu’nda Diyarbakır Gençlik Festivali’nin kapanış töreni ve Diyarbakır Stadyumu’nun açılışına katıldı. Erdoğan, şu mesajları verdi:

KILIÇLA KALEMİN: Bu ülkenin 81 milyon insanının hepsini, 81 vilayetinin tamamını kucaklayarak yolumuza devam etmeye hazır mıyız? Bir ülkenin kuruluşu ve geleceği kılıçla kalemin ucundadır. Kılıcınız keskin olacak ki vatanınıza ve özgürlüğünüze göz dikenlere fırsat vermeyesiniz. Kaleminiz güçlü olacak ki nesillerinizi eğitim yoluyla geleceğe hazırlayabilesiniz.

DİMDİK DURDU: Bundan bir kaç yıl önce Diyarbakır ve kimi şehirlerimizde çukurlar kazarak ülkemizin ve milletimizin geleceğini oraya gömmek istediler. Onlar çukur kazdılar biz bu abideleri diktik. Diyarbakır halkı bu ihaneti gördüğü için devletinin yanında dimdik durdu ve teröristleri hüsrana uğrattı. Sınırlarımız içinde başarmadıklarını dışarıda yapmaya çalıştılar, ona da izin vermedik. Dikkat ediniz adı ve iddiası ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin ipinin ucu aynı yere çıkar.

BERABERLİK MESAJI: Türk’ü ile Kürt’ü, Lazı, Çerkezi, Süryanisi, Arap’ı ile bu ülkedeki 81 milyon vatandaşımızın tek bir devleti vardır o da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Devletimize sahip çıkacağız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkacağız. Kendine başka kimlik, devlet arayan yakın tarihte pek çok örneğini gördüğümüz gibi evini de yurdunu da ailesini de onurunu da kaybetmeye mahkum oluyor. Türkiye, Diyarbakırlı kardeşlerimiz başta olmak üzere her kesimden insanımızın ortak gayretiyle bu tuzağa düşmemiş, oyunu bozmuş ve iradesine sahip çıkmıştır.

GÖLGELERİYLE DEĞİL ASILLARI İLE: Biz milletimize bölünmeyi değil, bölüşmeyi teklif ettik. Milletimiz de olumlu cevap verdiği içindir ki bugün her bakımdan dimdik ayakta duran bir Türkiye vardır. Kim karşınıza, bölünmeyle, parçalanmayla, ayrımcılıkla, sefaletle, korkuyla geliyorsa bilin ki sizin en büyük düşmanınızdır. Dün Selahaddin Eyyübi’yi, Sultan Kılıçarslan’ı alt edemeyenler bugün gözlerini size dikmiş durumdalar. Dikkat edin, bu sıfatların aynısını ülkemiz içindeki kimi siyasetçilerde de bulabilirsiniz. Bunlar asıllarının gölgesidir. Biz geçmiştekilerden farklı olarak gölgeleriyle değil asıllarla mücadele ettiğimiz için başarılı olduk.

Başlama vuruşu Erdoğan’dan

GEZİ’DE AMAÇ AĞAÇ DEĞİLDİ: Mesela Gezi’de amaç ağaç değildi, 17-25 Aralık’ta dert hukuk değildi, çukur eylemlerinde niyet hak değildi, 15 Temmuz’da gözetilen ülke değildi, son ekonomik dalgalanmada işin aslı kur değildi. Milletimiz de bu gerçekleri görüyor. Diyarbakır bu süreçte bize hep destek oldu. Buna rağmen seçim sonuçları kafalarda hala bir takım tereddütler bulunduğuna işaret ediyor. Buradan tüm Diyarbakır’a ve aynı tereddütleri yaşayan kardeşlerime sesleniyorum; Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan karşısında önce bizi bulur. Bu bölgede bölge, şehir ayrımcılığı yapan karşısında önce bizi bulur. Bu bölgede herhangi bir kişiye inancından dilinden kültüründen dolayı ayrımcılık yapan önce karşısında bizi bulur.

Yeni dönem müjdesi verdi

Havalimanından gelirken caddelerin pırıl pırıl olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Batıda ne varsa burada da o var. Bunun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Aydınlık geleceğimizin formülü budur. Diğer yolların hepsi acıya, gözyaşına, zulme, geleceğimizin karartılmasına çıkar. Bu coğrafyada 200 yıldır her yolu denedik. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmanın dışında hiçbir yöntem bizim hayrımıza değildir. Diyarbakır tarihi boyunca hep öncü olmuş, çığır açmış bir şehir. Gelin yeni dönemin müjdesini yine Diyarbakır’dan verelim. Ey Diyarbakır! Sana acıdan, kandan ve gözyaşından başka şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın? Sana zulümden, baskıdan ve korkudan başka bir vaadi olmayanların devrini kapatmaya hazır mısın? Gözünün nuru evladına, kızına, onları Kandil’e kaçıranlara ‘dur’ demeye hazır mısın? Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye kadar sana her türlü hizmeti getirenlerin yanında yer almaya hazır mısın? Öyleyse gelin hep birlikte 2019 Mart’ında yeni bir dönemin kapılarını aralayalım. Gelin hep birlikte ülkemizi 2023’e taşıyacak iradeyi ortaya koyalım” dedi.

Başlama vuruşu Erdoğan’dan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve yerel yetkililerle birlikte Diyarbakır Surları’nda incelemelerde bulundu.

Maçı başlatıp tribünden izledi

Şöhretler karması maçında Erdoğan, başlama vuruşunu AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş’e topu vererek yaptı. Etkinliğe 22 bin davetli katıldı. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TFF Başkanı ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ile eski futbolcular Tugay Kerimoğlu, Semih Şentürk, Tuncay Şanlı, Hamit Altıntop, Hasan Kabze, Ali Tandoğan, Ayhan Akman, Serdar Kulbilge, Tolunay Kafkas, Faruk Atalay, Hayati Köse ve Yattara etkinikte hazır bulundu. Beyaz takımda yer alması beklenen ve 21 nolu forma hazırlanan Erdoğan, maçta oynamazken karşılaşmayı tribünden izledi. Maçı beyaz takım 5-3 kazanırken beyaz takımda ilk golü Ahmet Dursun, kırmızı takımda ise 61 nolu formasıyla İçişleri Bakanı Soylu attı. Şöhretler Karması maçının hakemi ise Cüneyt Çakır oldu.