Gündem Bedelli askerlik için tarih belli oldu mu? (Bedelli askerlik yaş ve ücret)

Bedelli askerlik için tarih belli oldu mu? (Bedelli askerlik yaş ve ücret)

11.07.2018 - 15:29 | Son Güncellenme:

Bedelli askerlik bekleyen beş milyon genç meclisin çalışamaya başlayacağı tarihi merak içinde bekliyor. Bedelli askerlik yaş ve ücret konusunda kulislerden gelen haberlere göre 26 yaş ve 20 Bin TL rakamı üzerinden duruluyor. Bedelli askerliğe ilişkin diğer bir ihtimal ise kalıcı bir çözümün getirilmesi yönünde!

Bedelli askerlik için tarih belli oldu mu (Bedelli askerlik yaş ve ücret)

Bedelli askerliğe ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Beş milyon gencin gözü kulağı Meclisin çalışmaya başlayacağı tarihe çevrilmiş durumda! Bedelli askerlik bekleyen milyonlarca genç yaş ve ücretin ne olacağını merak ediyor. Son olarak Ak Parti Başkan yardımcısı Mehmet Muş ve Ak Parti grup başkanvekili'nden konuya ilişkin yeni açıklamalar geldi. Mehmet Muş, Bedelli askerliğin çıkş tarihi olarak partilerin ortak kararının belirleyeceği meclisin çalışmaya başladığı andan itibaren bu durumun gündeme getirileceğini açıklamıştı. Son olarak Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Şentop ise bedelli askerlik ile ilgili tüm hazırlıkların neredeyse hazır olduğu ve Bedelli askerliğin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkarılabileceğini ifade etti. Peki Bedelli askerlik'te yaş ve ücret ne olacak?

Haberin Devamı

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ'NDEN BEDELLİ AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Şentop, bedelli askerlik konusunda, "Bedelli askerlik ile ilgili kanunlar yapılmış. Şahsi kanaatim, bu konu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenebilir" dedi.

Habertürk canlı yayınında sorularını yanıtlayan Şentop, bedelli askerlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Şentop, "Anayasa'da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kanun arasındaki ilişkileri belirledik. Bedelli askerlik ile ilgili kanunlar yapılmış. Şahsi kanaatim, bu konu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenebilir. TSK ihtiyaçlarına göre yapılabilir. Bazı düzenlemeler yapılabilir" dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI'NDAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

Başkanvekili Muş, "Meclis, otomatik hareket eden bir yapıda değil. Yani şu tarihte açılacak kapılacak diye bir durum söz konusu değil. Biz bunu grup önerileriyle çalışma takvimini değiştirebiliyoruz ki geçmişte de böyle oldu.

Toplumlun önceliklendirdiği ihtiyaç duyduğu alanlardaki aciliyet ve zarurete göre Meclis'in çalışma tarihleri değişebilir."

"PARTİLERİN ALACAĞI ORTAK KARAR BELİRLEYECEK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da "Kararın ne olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak." demiş ve "Partilerin Meclis grupları 15 Temmuz'dan sonra bir çalışma kararı alırlarsa Anayasa gereği Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girecek.

Ne olacağını Meclis'te grubu olan siyasi partilerin ortak alacağı karar belirleyecek. Şu anda hem Meclis ayağında hem de Cumhurbaşkanlığı ayağında seçim sonrası bir yeni durumun şekillenmesi süreci var. Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce ifade etmişti 'Bedelli konusu seçimden sonra benim masamda ilk gündem maddelerinden birisi olacak.' demişti.

Şimdi bu konuda gerekli çalışmalar, düzenlemeler neyse bununla ilgili süreçler tamamlandıktan sonra çalışmalara başlayacaktır." açıklamasında bulunmuştu.