Siyaset Beştepe’de Fidan’la kritik görüşme

Beştepe’de Fidan’la kritik görüşme

23.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin ardından dün ilk kez MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul etti. Daha önce istihbarat zayıflığı olduğunu vurgulayan Erdoğan gazetecilerin, “MİT Müsteşarı ile ilgili bir tasarruf söz konusu mu?” sorusuna “Şimdi onu karıştırmayın” yanıtı verdi

Beştepe’de Fidan’la kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dün ilk kez MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile baş başa görüştü. Daha önceki açıklamalarında darbe girişiminde istihbarat zayıflığı olduğunu açık bir şekilde vurgulayan Erdoğan’ın Fidan ile görüşmesi yaklaşık iki saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde MİT Müsteşarı Fidan’ı kabul etti. Görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları dün yapılan görüşmenin haftalık olağan görüşmeler çerçevesinde gerçekleştiğini duyurdu. Haftalık olağan görüşmeler normalde perşembe günleri yapılıyordu. Olağan bir görüşmeden çok daha uzun süren toplantıda Erdoğan’ın Fidan’dan görevi bırakmasını isteyebileceği kulislere yansıdı. Görüşmede, Fidan’ın paralel devlet yapılanması konusunda geniş çaplı bir brifing verdiği ve darbe gecesinde yaşanılan süreci ayrıntılı olarak anlattığı ifade edildi. Görüşmenin ardından beklentilerin aksine Fidan’ın görevine devam ettiği iddiaları kulislere yansıdı. Kulislerde, buna karşılık Fidan’ın görevini geçiş süreci olarak nitelendirilebilecek bir sürede devam edeceği, olağanüstü koşullar ortadan kalktıktan sonra aşamalı olarak görevini bırakabileceği de konuşuldu.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fidan ile ilk kez baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, birkaç gündür yaptığı açıklamalarda, darbe girişiminde istihbarat zayıflığı olduğunu, bunu MİT Müsteşarı Fidan’a da söylediğini belirtiyordu. Erdoğan ayrıca darbe girişimi haberini eniştesinden aldıktan sonra Fidan’ı aradığını ancak ulaşamadığını da ifade etmişti. Erdoğan, “Bu olayda da istihbarat zayıflığının olduğu besbellidir. Bunu gizlemenin anlamı yok. Tabi bu bir sıkıntı mı değil mi sıkıntı” ifadelerini kullanmıştı.

‘Karıştırmayın’

Erdoğan, görüşmenin ardından, darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM’yi ilk kez ziyaret etti. Erdoğan, kendisini bekleyen gazetecilerle ayaküstü sohbet etti. Erdoğan, gazetecilerin “geçmiş olsun, nasılsınız” sorusuna karşılık, “iyiyim, size de geçmiş olsun” karşılığını verdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Erdoğan’a, gazetecileri kastederek, “Arkadaşlar da o gece iyi direndiler” dedi. Erdoğan, gazetecilerin MİT Müsteşarı ile ilgili soruları üzerine, “Şimdi onu karıştırmayın” dedi.

Yazarlar