Siyaset Bilgiye dayalı bir söylem geliştirin

Bilgiye dayalı bir söylem geliştirin

22.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, 2019’da bir arada yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine ilişkin partisinin 4 konuyu önemsediğini açıkladığı öğrenildi ›› Kılıçdaroğlu’nun gençlere ‘özgürlükçü demokrasi’, ‘üreten Türkiye’, ‘güçlü bir sosyal devlet’ ve ‘sürdürülebilirlik’ olarak sıraladığı 4 konuya vurgu yaptığı bildirildi...

Bilgiye dayalı bir söylem geliştirin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün sürpriz bir şekilde parti genel merkezinde Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz başkanlığında olağan toplantılarını yapan Gençlik Kolları İl Başkanları toplantısına katıldı.
Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile toplantının yapıldığı salona inen Kılıçdaroğlu, yaklaşık 3 saat boyunca partisinin gençlik kolları il başkanlarını dinledi. Alınan bilgilere göre 27 il başkanının öneri, talep ve endişelerini dinleyen Kılıçdaroğlu, kapanışta kısa bir değerlendirme konuşması yaparken bir dizi talimat verdi.
‘Her ortamda savunun’
Alınan bilgilere göre, gençlere ‘yeni bir söylem geliştirmeleri’ ve ‘yeni bir atılım’ yapmaları talimatı veren Kılıçdaroğlu, gençlere büyük önem verdiğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun, “Sizden tek isteğim bilgiye dayalı bir söylem geliştirmenizdir. Hiçbir zaman unutmayın, Atatürkçülüğün iki temel dayanağı vardır. Birincisi, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözü, diğeri de ‘ekonomik bağımsızlık’ vurgusudur. Bu iki temel taşı iyi bileceksiniz. Tarihini iyi bilen bir gençlik örgütü istiyorum. Her ortamda partiyi savunacak ve partiyi koruyacaksınız” dediği belirtildi.
‘Hayır’ teşekkürü
Kılıçdaroğlu’nun, 16 Nisan halk oylamasında gençlerin büyük oranda ‘hayır’ oyu kullandığını anımsatarak gençlere teşekkür ettiği, “Referandum öncesi genç seçmenlere elden mektup dağıttınız, şimdi yeni bir mektup hazırlıyoruz, onu da dağıtın” talimatını verdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun gençlere partiye oy çıkmayan köy ve mahallelere giderek oralarda çalışmaları talimatını verdiği de kaydedildi.

‘Üretilmezse büyüyemeyiz’

Kılıçdaroğlu’nun 2019’da bir arada yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine ilişkin olarak partisinin 4 konuyu önemsediğini, bu konuları anlatacaklarını, gençlerin de bu konulara özel önem vermesi gerektiğini vurguladığı, bu 4 konuyu ise sırasıyla ‘özgürlükçü demokrasi’, ‘üreten Türkiye’, ‘güçlü bir sosyal devlet’ ve ‘sürdürülebilirlik’ olarak açıkladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, ‘Üreten Türkiye’ vurgusuna ilişkin olarak da “Üreten bir Türkiye’yi sağlayamazsak, büyüyemeyiz. Bu ülke üretemediği için özellikle İç Anadolu ve Karadeniz’den büyük şehirlere göç oluyor, buralar boşalıyor” dediği ifade edildi.

Daha fazla temsiliyet

Gençlik kolları il başkanları da partiye yönelik taleplerini Kılıçdaroğlu’na iletti. Edinilen bilgilere göre gençler, partide daha fazla temsiliyet sağlayabilecek tüzük değişikliği taleplerini iletirken, gençlik kolları il başkanları ve MYK üyelerinin, doğal kurultay delegesi yapılmasını önerdi. Kılıçdaroğlu’nun bu önerileri not ettiği ifade edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cuma günü Beşiktaş Belediyesi'nce Beşiktaş Meydanı'nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı etkinliğine katılarak konuşma yapmıştı.