Populer Bilim Bilim adamları endişeyi yüzde 65 oranında azaltan şarkı keşfetti

Bilim adamları endişeyi yüzde 65 oranında azaltan şarkı keşfetti

28.11.2018 - 10:57 | Son Güncellenme:

Bilim adamları, stresi ve kaygıyı (anksiyete) yüzde 65 oranında azaltan bir şarkı keşfettiklerini iddia ediyor. Şarkının strese karşı diğerlerinden çok daha etkili olduğu belirtildi.

Bilim adamları endişeyi yüzde 65 oranında azaltan şarkı keşfetti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Stresin yönetimi, en basit şekilde farklı endişelerin ve şeylerin akılda dengelenmesi olarak tanımlanabilir.

İnsanlar yaşamlarında ihtiyaç duydukları her şeyi düşünmek zorundadırlar ve iş, okul ya da kişisel yaşamlarında mutlu eden şeyler hakkında strese ihtiyaç duyarlar. Bazı insanlar bunu diğerlerinden daha fazla stresli hissederler.

Dolayısıyla, insanlar bazen endişe ile baş etmelerine yardımcı olmaları için teknikler ve püf noktaları bulmak zorunda.
Bilim adamları stresi ve kaygıyı (anksiyete) yüzde 65 oranında azaltann bir şarkı keşfetti.

Günümüzde olduğu gibi ses terapisi, insanların bilinçaltına yardım ettikleri bir şey. İnsanoğlu bir eğlence aracı olarak keyif aldıkları bir müzik dinlediğinde kaygılarından az da olsa uzaklaşır.

Haberin Devamı

Çalışmalar, bazı sensörlere bağlı ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde zorlu bulmacaları çözme göreviyle görevlendirilmiş katılımcılar üzerinde gerçekleştirildi.

Çalışma hangi müziğin stresi rahatlatacağını araştırmak için yapıldı. Katılımcılar bulmacaları çözerken çeşitli şarkılar dinledi. Nörobilimciler ise stres ve beyin aktivitesinin fizyolojik işaretlerini ölçtü. Kan basıncı, nabız, solunum hızı ve diğer faktörler üzerinde çalışıldı.

MindLab International’de yapılan araştırmayı yürüten Dr. David Lewis-Hodgson, stresle mücadelede en başarılı şarkının Marconi Union’dan Weightless adlı şarkı olduğunu açıkladı. Şarkıyı aşağıdan dinleyebilirsiniz.