Apple Bill Gates, Apple'ın iPhone'larda arka kapı bırakması gerektiğini düşünüyor

Bill Gates, Apple'ın iPhone'larda arka kapı bırakması gerektiğini düşünüyor

15.02.2018 - 10:22 | Son Güncellenme:

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Apple'ın, ABD hükümeti istediği taktirde şahısların iPhone'larına erişim izni vermesi gerektiğine inandığı söyledi. Apple, 2015 yılında bir IŞİD militanının 13 kişiyi öldürdüğü olayda güvenlik güçlerine teröristin telefonuna ulaşım izni vermemişti.

Bill Gates, Appleın iPhonelarda arka kapı bırakması gerektiğini düşünüyor

Bill Gates, Silikon Vadisi'nin hükümet düzenlemeleri konusunda yeterince endişeli olmadığını düşünüyor. Yeni bir röportajda, büyük teknoloji şirketlerinin uçtan uca şifreleme için ısrarcı olmaları konusunda uyarıda bulundu ve Apple hakkında bazı kriptik yorumlar yaptı.

Haberin Devamı

Bill ve Melinda Gates Vakfı, Axios'a kısa bir röportaj verdi. Gates, Apple'ın, ABD hükümeti istediği taktirde şahısların iPhone'larına erişim izni vermesi gerektiğine inandığı söyledi.

2016'da, Gates büyük bir şifreleme tartışmasında şaşırtıcı bir dışlayıcıydı. Gates, FBI'ın Apple'ın, San Bernardino katilinin kilitli iPhone'una girmesine yardım etmesini istedi. "Bu, hükümetin bilgi erişimini talep ettiği belirli bir durum. Genel bir şey istemiyorlar, belirli bir dava için bunları talep ediyorlar." dedi.

Cook, Apple'ın bir kişinin iPhone'daki özel verilere erişme yetkisine sahip olmadığını ve bu erişimi önlemek için bilerek şifrelendiğini söyledi. Cook, hükümetin gerçekten devlet kurumları için bir arka kapı sağlayacak ve tüm iPhone'ları bilgisayar korsanlarına açık hale getirecek tamamen yeni bir araç yaratılmasını istediğini söyledi. Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg gibi teknoloji alanındaki diğer büyük isimler, Cook'u destekledi.

Haberin Devamı

Apple, kasıtlı olarak iPhone'u kırmak için bu tarz araçlara sahip olmadığını ve arka kapı yaratmanın mümkün olmadığını belirtti. Ancak Gates, Apple'ın şu anda bir kişinin iPhone'una girme kabiliyetine nasıl sahip olamadığını dikakt çekiyor.

Güvenlik uzmanları için, bir arka kapı fikri saçmalık. Hiçbir yazılım kurşun geçirmez değil, kaçınılmaz olarak bir yerde sömürülen bir kusur var. Fakat en iyi uygulamalar, bir kusur bulunursa düzeltilmelidir. Kasıtlı olarak bir cihazın güvenliğinde bir açık bulunması, evinizdeki tüm kapıların kilitlenmesi gibidir. Pencereyi açık bırakmak gibi.