Teknoloji Bill Gates, kendi 'akıllı şehri'ni kurmak için muazzam miktarda arazi satın aldı

Bill Gates, kendi 'akıllı şehri'ni kurmak için muazzam miktarda arazi satın aldı

15.11.2017 - 10:33 | Son Güncellenme:

Bill Gates, kendi akıllı şehrini oluşturmak için kolları sıvadı. Yaklaşık 24.800 dönüm arazi Arizona'da "akıllı şehir" olacak. Bill Gates'in yatırım firmalarından biri, yerel hub'lara olan yakınlığının ve tamamen kalıplanabilme yeteneğinin inovasyona olanak tanıyacağını umarak, bu projeye milyonlarca yatırım yapıyor.

Bill Gates, kendi akıllı şehrini kurmak için muazzam miktarda arazi satın aldı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bill Gates, şehir merkezinin 45 dakika batısındaki Phoenix, Arizona'da bir "akıllı şehir" yaratma planlarına başladı. Uzak batı vadisinde yer alan arazi yaklaşık 24.800 dönümlük araziden oluşuyor. Belmont adı verilmesi düşünülen şehir, yenilik ve teknolojiyi kucaklayarak, ileriye taşıyacak. Gates'in yatırım firmalarından biri, projeye 80 milyon dolar ayırarak ise planlarını sağlamlaştırdı.

Arizona merkezli bir gayrimenkul grubu olan Belmont Partners, bir basın açıklamasıyla "Belmont, yüksek hızlı dijital ağlar, veri merkezleri, yeni üretim teknolojileri ve dağıtım modelleri, otonom araçlar ve otonom lojistik merkezleri çevresinde tasarlanmış yüksek teknolojiyi kucaklayan iletişim ve alt yapı omurgasına sahip, ilerici düşünceye sahip bir topluluk oluşturacak" dedi.

Haberin Devamı

Gates, oyunda bir adım önde olmaya hiç de yabancı değil. Bu "akıllı şehir", hem fütüristik teknolojiler için bir üreme ve test zemini olabilir. Konuma gelince, şehir içerisinden geçen bir otoban, şehri doğrudan Las Vegas’a bağlayacak. Böyle önemli bir merkezden ve bu şehirlerden gelen trafik, şehrin büyümesine ve bağımsız olarak gelişmesine izin verecek. 3800 dönümü ofis, ticari faaliyetler ve satış alanı olarak ayrılacak olan şehirde aynı zamanda 470 dönümlük okullar ve özel mülkler de bulunacak.

Belmont Properties, arazinin "çıplak, boş bir tahtayı esnek bir altyapı modelinin etrafında inşa edilmiş, amaçlı bir şehir haline getireceğini" belirtti. Önemli bir konumda ve çok miktarda alana sahip olan konumda, başka bir şey bulunmuyor. Mevcut yapı eksikliği, "akıllı şehrin" tamamen benzersiz bir alana dönüştürülmesini sağlayacak. Belmont, devleti desteklerken tüm tasarım ve yaratıcılıklarını ileriye götürme potansiyeline de sahip.

Bu, önerilen ilk "akıllı şehir" değil. Teknoloji ve inovasyon girişimleri yoluyla varolan şehirleri "akıllı şehirler" haline getirmek için "temel" hem Denver'da hem de Çin'de dünyaya yayılıyor. Belki de çok uzak olmayan bir gelecekte bir gün, şartlar aynı olacaktır ve bütün şehirler "akıllı şehirler" haline gelecek.