Kobi Bir Alternatif Gelir Harikası!

Bir Alternatif Gelir Harikası!

22.12.2016 - 11:27 | Son Güncellenme:

Besin değeri ve organik yapısıyla meşhur istiridye mantarı çiftçilere ve yeni iş kurmak isteyen tüm vatandaşlara alternatif bir gelir kaynağı oluyor.

Bir Alternatif Gelir Harikası

İstiridye Mantarı Üretimi
Ürün, yetiştirilirken zaman kaybı yaratmıyor. Günde bir kez depoya uğramanız yeterli oluyor. Gerek kavak ağacının kütüğünün içerisine bir oyuk açarak, gerekse kendi tesisinizi kurarak siz de istiridye mantarı tohumları yetiştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kırmızı ete rakip!
İstiridye mantarı kırmızı etten daha zengin besin ögelerine sahiptir. Yağ oranı neredeyse sıfırdır. Protein olarak kırmızı ete eş değer derecededir. Kırmızı ete alternatif besin ögesidir. 8-9 sene önce kasaplarda kırmızı etten daha yüksek fiyatla satılan ve kavak mantarı olarak bilinen bu üründen dolayı zehirlenme riski yok. Lezzeti ise kırmızı et tadında.

Büyük şehirler ve AVM’lerden yoğun talep var!
Örneğin; 100 metrekarelik bir alanda bu ürünü yetiştirmeye başladınız. 1 kompostun başlaması ve toplanacak hale gelmesi 2 ayı buluyor. 60 günde iş bitiyor. Yani bir yılda 6 defa olmak üzere 100 metrekarelik bir tesisten toplam 5-6 ton ürün alabilirsiniz. Talepleri karşılamakta zorlanan bu ürün kilogramı 8 ila 10 lira arasında satılmakta.

Haberin Devamı

Üstelik devlet, tarımsal kalkınma projesi kapsamında bu ürünü yetiştirmek isteyenlerin projelerini onaylıyor.


Kaynak: Kobi-Line