Siyaset Bölgede Türkiye’siz plan mümkün değil

Bölgede Türkiye’siz plan mümkün değil

09.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Cerablus’taki başarısının yeni imkân ve fırsatları beraberinde getirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu operasyon dünyanın bölgeye bakışını değiştirdi. Bundan böyle bölgede Türkiye’nin göz önüne alınmadığı bir plan devreye sokulamaz” ifadelerini kullandı

Bölgede Türkiye’siz  plan mümkün değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye operasyonundaki başarısının dünya kamuoyunun bölgeye bakışını değiştirdiğini, bundan sonra bölgede Türkiye’nin olmadığı hiçbir senaryonun devreye sokulamayacağını söyledi. Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 81 il valisine şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

CEPHEYİ GENİŞLETTİK: Türkiye 15 Temmuz darbesini geride bıraktığında içerde dışarıda pek çok kimse şöyle bir beklentiye kapılmıştır. Bu ülkenin böylesine bir badirenin etkisinden kurtulması yıllar sürer diye düşünenler olmuştur. Ama biz ne yaptık darbenin üzerinden 40 gün geçmeden Suriye’de uzun süredir planladığımız Cerablus operasyonunu başlattık. Bununla kalmadık PKK terör örgütüne sınır içinde ve dışında tarihinin en büyük operasyonlarını yürüttük. Niye cepheyi genişletiyoruz diyen dostlarımız oldu. Şuna inanmalıyız. Bunların hepsi bir iman meselesidir. Bu millet varım dediğine göre cephelerin hepsi çok küçüktür geniş cephe değildir.

BİZİM DE PLANIMIZ VAR: Şu an Cerablus’ta DAEŞ diye birşey kalmadı onlar kaçacak biz kovalayacağız. Nereye kadar onu açıklamaya gerek yok, bizim de kendimize göre bir planımız var. Görüşmelerimizi yaptık yapacağız. Sınırlarımızı terör koridoru olmaktan çıkarıp barış koridor haline getireceğiz.

Haberin Devamı

HALKIN DAVETİNE İCABET: Neymiş uluslararası hukukta o ülkenin hükümeti sizi çağırmazsa oraya giremezsiniz kusura bakmasınlar biz asıl o ülkenin sahipler olan halkın davetine icabet ediyoruz. 600 bin insanın katilden mi izin alacağız?

YENİ FIRSATLAR GETİRİYOR: Cerablus operasyonunun başarısı Suriye’de tüm dengeleri altüst etti. Başarı beraberinde yeni fırsatları getiriyor. Türkiye’nin Suriye operasyonunda hiç unutulmayan, hesap edilmeyen şekilde hızlı başarılı yürümesi dünya kamuoyunun bölgeye bakışını değiştirdi. Bundan sonra bölgede Türkiye’nin olmadığı rızasının alınmadığı hiçbir senaryonun devreye sokulması mümkün değil. PKK, PYD, YPG’nin yoğunlaşan eylemlerinin Suriye’de kaybettiği yarın Irak’ta kaybedeceğinin sancısı olduğu çok açıktır. Bölge halkı örgütü yalnız bırakmıştır. PKK gerek eleman temini gerek yerel destek bulma konusunda ciddi sıkıntıdadır. İnşallah PKK ve iltisaklı kuruluşlarının devrilerinin kapanmaya doğru gittiği dönemdeyiz.

'MEMURU AÇIĞA ALMA YARIŞINA GİRMEYİN': Valilik bir icraat makamıdır. Sabah 9, akşam 6 mesaisi yapan klasik devlet memuru anlayışıyla asla çalışamazsınız. Gerek FETÖ gerek PKK terör örgütüyle mücadelenin önemli boyutunu bunların kamu içindeki uzantılarının tasfiyesi oluşturuyor. Bu konuda kararlı ve dikkatli çalışın. Sizlerden memurları açığa alma yarışına girmenizi istemiyorum, adil davranmanızı istiyorum. Bizim değerlerimizde zulüm yoktur, adil davranalım, zulmedenleri alalım.

Haberin Devamı

TELEFONLARINIZ AÇIK OLSUN: 24 saat telefonlarım açıktır görüşürsünüz veya atlar gelirsiniz. Aynı şeyi sizden istiyorum. Ben gece 1’de, 2’de, 3’te ararım. Valinin görevi 24 saat. Bu anlayışla çalıştığımız zaman bu devlet, devlet olur. Aksi takdirde biz kabile olarak yaşamaya devam ederiz.

'80-90'LI YILLARDA TSK'YA SIZDILAR': 15 Temmuz darbe girişimine karışan subayların kıdemlerine, rütbelerine baktığımızda 1980, 1990’lı yıllarda TSK’ya sızdıklarını görüyoruz. Teşkilat şeması önümüze geldiğinde bu kişi sadece Türkiye’yi ele geçirme hesabı içinde olan bir meczup değil veya bir teröristbaşı değil. Ya bakıyorsun ki en tepe noktaya geliyor orada kainat imamı olarak geçiyor. O okullarında o ülkelerin devlet başkanından hükümet başkanına en ileri gelenlerin çocuklarına onları yetiştiriyorlar ne yapacak o çocuklar yarın o ülkede üst düzey yönetici olacak. Başladılar da zaten. Birçok yerde onlar bu tür görevler üstlenmeye başladılar.

Haberin Devamı

UNVANLARI YASAKLANACAK: Şimdi dün (önceki gün) Bakanlar Kurulu toplantısında onu söyledim hemen düzenleme yapalım veya KHK içine sokup dünyadaki bizim bilgimiz dışında nerede Türk, Türkiye unvanı varsa bunların hepsini yasaklamamız lazım. Hemen Dışişleri Bakanlıklarına bunu bildirmek suretiyle bunları bu unvanlarının yasaklanmasını isteyelim. Bunun üstünden prim yapmaya çalışıyorlar.

Stoltenberg’i kabul etti

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ittifakın Türkiye ile dayanışmasını göstermek için dün Ankara’ya geldi. Stoltenberg, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Stoltenberg, dün akşam saatlerinde Ankara’ya geldi. Stoltenberg Ankara’daki ilk temasını saat 19.00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan ile gerçekleştirdi. 1 saat süren kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. Görüşmede; FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi, Suriye’deki son durum ve bölgesel gelişmeler ve sınamalar ile NATO Varşova Zirvesi’nin sonuçları hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Meclis’i ziyaret edecek

Stoltenberg, bugün de Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile de ayrı ayrı görüşecek. NATO Genel Sekreteri, Meclis’i de ziyaret ederek darbe girişiminde bombalanan bölümü gezecek.

Putin ile Halep mutabakatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün akşam telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra, Suriye’deki son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Halep’te bir an önce ateşkesin sağlanmasının önemine dikkati çekti. Erdoğan ve Putin, Kurban Bayramı vesilesiyse Halep’te ateşkesin sağlanması için ABD ile görüşmeler yapıldığına işaretle, bu konudaki çabaların yoğunlaştırılması hususunda mutabık olduklarını vurguladı. Fırat Kalkanı operasyonunun da ele alındığı görüşmede iki lider, Türkiye’nin sınır bölgesinin başta DAİŞ olmak üzere terör örgütlerinden arındırılmasının önemli olduğunu da belirtti.

Görüşmede Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türk akımı da dahil olmak üzere enerji sektöründeki işbirliği, Rusya-Türkiye arasındaki charter seferlerininin başlaması gibi ikili meseleler de ele alındı.

Yazarlar