Siyaset ‘Koray Aydın ülkücü gömleğini çıkardı mı?’

‘Koray Aydın ülkücü gömleğini çıkardı mı?’

24.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP’den istifa eden Koray Aydın’ın Meral Akşener’le birlikte yeni partinin kuruluşunda yer alma hamlesi milliyetçi tabanda büyük yankı uyandırdı. Tartışılan konu ise, “Aydın, ülkücü gömleğini çıkardı mı?” sorusu.

‘Koray Aydın ülkücü gömleğini çıkardı mı’

MHP Genel Merkezi, Aydın’ın, “ülkücü gömleğini çıkardığı” görüşünde. Çizgisi “Merkez” olacak partide ülkücülük yapılamayacağı savunuluyor. Aydın’ın partiden ayrılışının kendisiyle birlikte hareketen eden bir kaç kişi dışında bir kayba yol açmayacağı, tabanda yeni kurulacak partiye bir kaymanın da yaşanmayacağına inanılıyor. MHP’de Koray Aydın için, “kurumuş dal gibiydi” nitelendirmesi yapılıyor. Kendi ilinden dahi ilk sırada olmasına rağmen milletvekili seçilemeyen Aydın’ın, MHP için sürekli sıkıntı ürettiği inancında olan Genel Merkez, sürpriz olmayan ayrılık kararı için ‘MHP’deki sıkıntılı bir konunun kendiliğinden çözümü’ nitelendirmesi yapıyor. 18 Mart 2017’deki olağan kongrede aday dahi olamayacağını gören Aydın’ın yeni partiye sığındığı dile getiriliyor.
Zorlanacağı ilk konu
Genel merkezde Aydın’ın, açıklamakta zorlanacağı ilk başlığın “Meral Akşener’i FETÖ’nün desteklediği” yönünde geçmişteki sözleri olacak. İlk soru da Genel Merkez’den geliyor: “Bir yıl içinde ne değişti de FETÖ’cü dediğin kişiyle el ele parti kuruyorsun?” olduğu düşünülüyor.
Aydın, bu konuda geçmişteki sözlerine sahip çıkıyor ve tarihi uyarı olarak nitelendiriyor. Yeni oluşan güç merkezini FETÖ’nün kullanmak için girişim yaptığını, böyle bir tehlikenin varlığına işaret etmek amaçlı uyarı vazifesini yaptığını savunuyor.
Genel merkezde tepki toplayan bir başka konusu ise görevden alınan ve ihraç edilen teşkilat yöneticilerinin, “istifa ettik” diyerek ortaya çıkması. Dinar’daki istifaları örnek gösteren MHP yönetimi, bir yıl önce ihraç edilerek kayıttan düşülen isimlerin bugün istifa ettiğini açıklayarak yeni partinin yanında yer alacağını belirtmelerinin trajikomik olduğunu vurguluyor.
Ülkücülük bırakılmaz
Aydın ise ülkücü hareketin ilke ve ülkülerini asıl MHP yönetiminin terkettiğini savunuyor. Gönülden mücadele erdeminden vazgeçildiğini, partililerin teşkilat ve ocaklardan uzaklaştırılıp iktidarla birlikte ülkücü iradenin yok sayıldığını öne sürüyor. İl ve ilçe kongrelerinde arkadaşları kazansa dahi ihraçla karşı karşıya kalmasının parti içi demokrasiyi törpülediğini iddia eden Aydın, “tek adam yönetimi” iddiasında bulunuyor. Aydın kanadında, “ülkücülüğün çıkarılacak bir gömlek olmadığı” görüşü hakim. Gençliğinden beri ülkücü hareketin her kademesinde görev alan Aydın, MHP içinde kalıp yapacağı mücadele için “sonuç alamayarak, yitip gitme” değerlendirmesini yapıyor. Bir köşede sinip kalmayı içine sindiremeyecek olan Aydın’ın yeni partinin, “dinamosu” olacağı çok açık.
Bahçeli’den toplantı
Genel merkez şimdiye kadar resmi bir açıklama yapmadı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü basın toplantısında ne diyeceği merak ediliyor. Bahçeli’nin basın toplantısı Suriye eksenli güvenlik ve dış politik gelişmeler ve terör ekseninde olacak. Aydın konusuna ise medyadan gelecek sorular doğrultusunda kısa ve net ifadelerle açıklık getirecek.