Siyaset Broşür kavgası

Broşür kavgası

17.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Adalet Komisyonu’nda, cezaevindeki PKK’lılarla görüştükleri iddia edilen CHP’li 24 milletvekilinin resimlerinin de yer aldığı broşürün Ankara’da dağıtılması kavgaya yol açtı. CHP’liler Ak Partililere “Bizi doğrudan hedef gösterdiniz. Başımıza bir şey gelirse bunun sorumlusu Adalet Bakanı’dır” diyerek tepki gösterdi

Broşür kavgası

Komisyonda, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülürken CHP’li milletvekilleri cezaevindeki PKK’lılarla görüştüğü iddia edilen 24 CHP’li vekilin resimlerinin Ankara sokaklarında dağıtıldığını ve hedef gösterildiklerini belirterek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı suçladı. Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon kanalında, “Hapiste yatan PKK’lıya da gittik, DHKP-C’liye de gittik, hiç ayrım yapmadık...” dediğini anımsattı. Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “sözlerin hepsini oku” diyerek Bozdağ’a tepki gösterdi. Diğer CHP’lilerin de tepkisi üzerine komisyonda önce tartışma, ardından kavga çıktı. Gerginlik nedeniyle Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, “Komisyonun diyalektiğini ilkokul seviyesine indirmeye hakkımız yok” uyarısında bulundu.

Bozdağ, sosyal medya platformu twitter hesabından bir açıklama yaptığını, milletvekili ismi vermeden, 2014, 2015 ve 2016 yıllarındaki milletvekillerinin cezaevi ziyaretlerine ilişkin rakamsal açıklamalar yaptığını kaydetti. Bozdağ, “Bunun üzerine sanki isimleri açıklamışım gibi, şahsıma dönük çok ağır hakaretler yapıldı. Adalet Bakanı olarak, Bozdağ olarak hiçbir gazeteciye tek isim dahi vermedim. Kimlerle görüşüldüğünü açıklamadım. Neden açıklamadım? Çünkü bunlar kişisel veri. Ben bunları açıklamayı doğru görmedim” diye konuştu.

‘Özürlük bir şey yok’
Bu sırada CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de milletvekillerinin hedef gösterildiğini iddia ederek, “Adalet Bakanı herkesin güvenliğinden sorumlu. Arkadaşlarımızla ilgili iddiaları kendisi ortaya atmıştır. Bu iddia gerçek dışıdır, yalandır, iftiradır. Adalet Bakanı’nın bu iftirasını Ankara sokaklarında evlere bildiri dağıtarak teşhir ediyorlar” diye konuştu.

Verilen aranın ardından tekrar toplanan komisyonda Bozdağ ile CHP’li milletvekillerinin tartışması bir süre daha devam etti. Bozdağ, açıklamalarının hiçbirinde yalan, iftira olmadığını vurgulayarak, “Benim söylediklerim doğru olandır, özür dilenecek bir şey yok. Tartışmayı ben başlatmadım, Kılıçdaroğlu’nun açıklaması çok net, onun üzerine başladı tartışma. Yazılı soru önergesi verin, onlara cevap vereyim” ifadesini kullandı.