Gündem BTK IMEI Sorgulama Nasıl Yapılır?

BTK IMEI Sorgulama Nasıl Yapılır?

24.03.2015 - 11:15 | Son Güncellenme:

IMEI sorgulama işleminizi internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Online IMEI sorgulama işlemi nasıl yapılır ve detaylı bilgiyi sizler için hazırladığımız haberimizden öğrenebilirsiniz.

BTK IMEI Sorgulama Nasıl Yapılır

Günümüz modern çağında teknolojinin hızlı gelişimi akıllı cep telefonlarını yaşamımızda daha etkin bir rol üstlenmeye yönlendiriyor. Artık yaşamın her alanında akıllı cep telefonlarının önemli bir yer edindiği tartışılmaz bir gerçek haline geldi. Dünyada yaşanan akıllı cihaz kullanım furyasının en etkin şekilde yaşandığı ülkelerin başında gelen ve aynı zamanda da modern dünyanın en büyük akıllı cihaz pazarlarından birisine sahip olan Türkiye’de akıllı cep telefonu ve akıllı cihaz kullanımı oldukça popüler bir hale geldi.

Haberin Devamı

IMEI SORGULAMA

Son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan teknoloji ile birlikte artık akıllı cep telefonu modelleri yaşamın her alanında en etkin şekilde kullanılıyor. Akıllı cep telefon modellerinin bir nevi kimliği niteliğinde olan IMEI numaraları da her akıllı cihazın garantisi konumunda bulunuyor. Bir akıllı cihazın GSM şirketleri tarafından desteklenebilmesi ve tüm özellikleri ile kullanılabilmesi için Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS)kaydı bulunuyor olması gerekiyor. Bu kaydının bulunup bulunmadığını ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu hizmeti IMEI sorgulama ile öğrenebilirsiniz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ nun akıllı cihaz kullanıcılarının başta ikinci el akıllı cihaz alımlarında olmak üzere sıfır akıllı cihaz alımlarında mağduriyet yaşamamaları için IMEI sorgulama hizmeti bulunuyor. Dijital ortam üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI sorgulama hizmeti ile akıllı cihazın çalıntı olup olmadığını ve hatta kayıp olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açılan IMEI sorgulama uygulamasına 2008 yılından bu yana internet üzerindeki tüm devlet hizmetlerini tek bir portal üzerinde toplayan e-Devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz. Üstelik diğer devlet hizmetlerinde olduğu gibi e-Devlet giriş işlemine gerek bulunmadan e-Devlet sistemindeki e-hizmetler kategorisinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI sorgulama ekranına ulaşarak, sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerindeki BTK IMEI sorgulama işlemi için tek gerekli olan sorgulanacak akıllı cihazın IMEI numarası oluyor. Akıllı cihazın IMEI numarasını girerek, çalıntı durumu, kayıt tarihi ve kim veya hangi kuruluş tarihinden kayıt ettirildiği gibi bilgilere tüm ayrıntıları ile birlikte ulaşabilirsiniz.