Siyaset ‘Bu alçaklara hayat hakkı yok’

‘Bu alçaklara hayat hakkı yok’

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti Bornova İlçe Başkanlığı’nın yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Başbakan daha sonra Kaya Termal Otel’de öğle yemeğinde muhtarlarla bir araya geldi.

‘Bu alçaklara hayat hakkı yok’

Yıldırım’ın açıklamaları özetle şöyle:

Haberin Devamı

KUTLU YÜRÜYÜŞÜ DEVAM: Hem ülkemizi kalkındırmak, geliştirmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak hem de bir yanda darbelerle FETÖ ile mücadele ede ede bugünlere geldik. İnşallah bundan sonra da yeni hükümet sistemiyle de 100. yıl hedefleri için canla başla kararlılıkla birlikte bu kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz.

BÖLÜCÜLERE HAYAT YOK: Bu ülkede bölücülere hayat yok, teröristlere hayat yok, darbecilere hayat yok. Bu ülkede birlik, beraberlik, kardeşlik, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet var.

SIRA KANDİL’DE: Fırat Kalkanı ile terörü Suriye’de yok ettik. Afrin Harekâtı ile ay yıldızlı bayrağımızı da diktik, oraları terörden temizledik. Şimdi sıra Kandil’de, orayı da başlarına yıkacağız buna ahdettik. Memleketimize, ülkemize zarar veren bu insanlara hak tanımayacağız. O alçaklar proje terör örgütüdür. Bu Türklerin de Kürtlerin de başının belasıdır. Bu terör örgütünü yok etmek boynumuzun borcudur.

Haberin Devamı

YENİ STRATEJİ TERÖRÜ YERİNDE TEMİZLEMEK: Suriye’de ve Irak’ta yönetim boşluğu olduğu için oradan bazı emperyal devletlerin de desteğiyle en modern silahlar ülkemize sızıyor. Terör eylemlerinde askerimize, polisimize, güvenlik korucularımıza saldırıyorlar, şehitler veriyoruz. İşte bunu dikkate alarak yeni bir strateji belirledik, ülke topraklarına gelmeden terörü bulunduğu yerde yok etmek. Fırat Kalkanı’nda, Afrin’de bunu yaptık. Şimdi Kuzey Irak’ta yapıyoruz. Güvenli bir hat oluşturuyoruz ki buradan sızmalar olmasın, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği tehdit altına girmesin. ‘Güneydoğu’da terör var, bundan İzmir’e ne’ deme şansımız yok. Terör yurdun hangi köşesinde olursa olsun bir başka köşesini de rahatsız ediyor.

MUHTARLARA ULAŞIM BEDAVA: (Muhtarların şehir içi ulaşımının ücretsiz olmasına yönelik talebi...) Şehir içi ulaşımını gündeme aldık, hayırlı uğurlu olsun.

Tezkerelerini 4 gün sonra vereceğiz: Ülkemizde kaos, kriz, dedikodu, yalanların belirli kaynaklardan beslendiğini unutmayın. Amaç Türkiye istikrarsızlığa sürüklensin ve bölgedeki dış güçler planlarını sorunsuz bir şekilde uygulasın. Seçime kalmış bir ay, değerlendirme kuruluşları Türkiye’nin notunu, bankaların notunu düşürüyorlar. Bu size normal geliyor mu? Bunların hepsi oyun. Şurada 4 günümüz kaldı. 4 gün sonra onların da tezkerelerini ellerine vereceğiz, geldikleri yere göndereceğiz.