Siyaset Bu yola Birlikte çıktık

Bu yola Birlikte çıktık

22.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, grup toplantısında bir vatandaşın “Ülkücüleri unutma, ülkücüler de yanında” diye bağırması üzerine “Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim önce memleketim dedi, birlikte yola çıktık, nasıl unuturuz” dedi ve bozkurt selamı verdi

Bu yola Birlikte çıktık

Başbakan Binali Yıldırım, bozkurt işareti yaparak selam gönderdiği ülkücülere, “Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim ‘önce memleketim’ dedi, birlikte yola çıktık” dedi. Yıldırım, “hayır türküsü söyleyenlere bakmayın siz. Diyorlar ki; ‘ülke bölünecek’. Ülke bölünecek olsa önce Kandil, koşa koşa ‘evet’ der” diye konuştu. CHP’nin Şili’de “hayır” kampanyasını yöneten reklamcı ile görüşmesine de göndermede bulunan Yıldırım, “Şili’ye kadar uzanacağına Şile’ye gitseydiniz” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, dün partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

ÜLKE BÖLÜNECEK OLSA KANDİL EVET DER: Parolamız belli; durmak yok yola devam. Almanya’da gurbetçiler dedi ki; ‘Burada seçimler daha önce başlayacak rengimiz belli önce biz sandıkları dolduracağız’. Eskiden, ‘Edirne’den Kars’a derdik; şimdi Almanya’dan Kars’a’ oldu; gurbetçiler ‘ilk ‘evet’i biz vuracağız’ dediler. Gördük ki; mesele memleket meselesi ise gerisi teferruat. Sizin 15 Temmuz’da yazdığınız milli irade destanı Avrupa’da konuşuluyor. Şimdi bunu taçlandırma zamanı. Artık sandığa gideceğiz milli iradeyi garanti altına alarak daha da etkin kılacağız. ‘Hayır’ türküsü söyleyenlere bakmayın siz. Diyorlar ki; ‘ülke bölünecek’. Ülke bölünecek olsa önce Kandil koşa koşa ‘evet’ der. Onların amacı Türkiye’yi bölmek değil mi, böyle fırsat gelmiş teperler mi? 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi bölmek isteyen FETÖ, ‘hayır’ kampanyası yapıyor. Pensilvanya’daki fitne yuvasından ‘hayır’ oyu talimatı çıkıyor. Bunlar memleketin yararına olan bir şeye ‘evet’ derler mi, o yüzde ‘hayır’ diyorlar.

Haberin Devamı

BİRAZ DAHA ZAMAN: Bakanlar Kurulu’nda Fırat Kalkanı Harekâtı’nı konuştuk, daha ötesini Münbiç ve Rakka’yı konuştuk. Terör örgütleri arasında ayrım yapanlar şunu bilmeli, hepsi aynı derece teröre batmış katiller sürüsüdür. Türkiye’nin ulusal güvenliği için hepsiyle mücadele sürecek. El-Bab’da şehrin tamamı kontrol altına alındı, temizlik yapılıyor. Tam güvenlik sağlanması için bir miktar daha zaman alınacak.

ANLAYIŞLI VE DUYARLI OLACAK: Devleti FETÖ’den temizleme konusunda da çalışıyoruz. FETÖ ele başına gelince ABD’li yetkililerle iade konusunda görüşmeler sürüyor. Yeni yönetimin daha anlayışlı ve duyarlı olacağını görüyoruz. Şartlar ne olursa olsun FETÖ gelecek hesap verecek. Terör örgütleri içeride ve dışarıda başını kaldıramaz hale geldi.

ŞİLİ’YE DEĞİL ŞİLE’YE GİT: Hes de demokratik dönüşümü engellemek için kampanya başlattılar. Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum; bir ilham peşinde, nerede bulmuş ilhamı, Şili’de. Adamlar bir film yapmış CHP de ondan medet ummuş. Hani halkı esas alacaktınız; Şili’ye kadar uzanacağına Şile’ye gitseydiniz bu ülke köy kasabalarına gitseydiniz. Bir kahvehanede otursaydınız bizim bilgilerden daha çoğunu orada öğretirlerdi. Şili’ye neden boşu boşuna gittiniz; kafa takılmış, kafa bu ülkeye yabancı. Akıl dedin mi adamın aklına uzak diyarlar geliyor. Kılıçdaroğlu, senin bu derdine derman bulamaz. Nereye gidersen git.

Haberin Devamı

BAL GİBİ OLUR: Evet’te bereket var. Birileri Türkiye’nin yelkenlerine dolan rüzgarı engellemeye çalışıyor. Bu coşku 16 Nisan’a kadar azalmasın. Abdülhamit Han’dan aldığımız ilhamla onun hayali olan projeleri gerçekleştiriyoruz. Biz ne yapıyoruz? İki başlı yönetimi değiştirerek güçlü meclis yapısıyla Cumhurbaşkanlığı sistemi getiriyoruz. ‘Cumhurbaşkanı partili olur mu’ diye tutturmuşlar. Olur bal gibi olur. Kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a buradan selam gönderiyoruz. Tek adam safsatasına inat tek vatan tek millet tek bayrak tek devlet için evet. Tüm demokrasi sevdalılarını 25 Şubat’ta Ankara Arena’ya davet ediyorum.

Haberin Devamı

BOZKURT SELAMI VERDİ: (‘Başbakanım ülkücüleri unutma ülkücüler de yanında’ diye bir vatandaşın bağırması üzerine) Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim önce memleketim dedi, birlikte yola çıktık. Nasıl unuturuz... (Yıldırım eliyle bozkurt selamı da yaptı)

Bu yola Birlikte çıktık

‘İşsizlik artışı geçici’

Türkiye’nin yükselişini hiç ama hiçbir güç engelleyemez. Türkiye adımlarını sağlam atıyor, istikrarını koruyor, zerre kadar şüpheniz olmasın. Yatırımlarımız da, reformlarımız da devam edecek. Büyüme eğilimi daha da artırılacak. Krizde dahi 7 milyon iş aş sağladık. Son dönemde işsizlikte ufak tefek olumsuzluklar yaşandı, hepsi geçici, aşıyoruz. Dövizdeki iniş devam ediyor. Yukarı çıkarken yaygara yapanlar aşağı inerken sus pus.

20 BİN ÖĞRETMEN: İşadamları ile toplantı yaptık istihdam seferberliği başlattık. İstihdamda seferberlik yılı olacak. Öğretmen adayları için müjdemiz var. 20 bin 127 öğretmen atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor. Bin 500 engelli öğretmen alımını da gerçekleştiriyoruz.

Yazarlar