Cadde Art Basel Miami’de politik dalış

Art Basel Miami’de politik dalış

12.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Amerika’nın önemli sanat fuarlarından ‘Art Basel Miami’, bu yıl ziyaretçilerine ilginç bir fırsat sunuyor. Sanatçı Trevor Paglen deniz altındaki internet kablolarını göstermek için sanatseverleri dalışa davet ediyor

Art Basel Miami’de politik dalış

Kuzey Amerika’nın en büyük sanat fuarı Art Basel Miami’ye bu yıl 267 galeri katılması bekleniyor. Ancak bu yılki fuarda sanat severleri deniz altında ilginç ve politik bir dalış da bekliyor. Sanatçı Trevor Paglen, 3-6 Aralık 2015 tarihlerinde düzenlenecek dev fuar kapsamında bu yıl Amerikan hükümetine ait Ulusal Güvenlik Kurumu’nun deniz altındaki internet kablolarını göstermek üzere sanatseverleri dalış yapmaya davet ediyor.

Haberin Devamı

Dalışı, sanatçının New York’taki galerisi ‘Metro Pictures’ organize ediyor. Paglen’le birlikte dalışı gerçekleştirecek ve dalış konusunda uzman 10 kişi, dalış için 500 dolar ücret ödeyecek.

Ödüllü çalışmalar

Dünyayı çevreleyen uluslararası güvenlik güçlerinin izlerini araştıran Paglen’in önceki çalışmaları internet özgürlüğünü savunan kar amacı gütmeyen kuruluş Electronic Frointier Foundation tarafından ödüle layık görülmüştü. Sanatçı, terörizm şüphelilerinin götürüldüğü hükümetlere ait gizli üsleri ve uçakları fotoğrafladığı eserleriyle dikkat çekmişti. Paglen’in 24 Ekim’e kadar Metro Pictures’ın galerisinde yer alan sergisi, Ulusal Güvenlik Kurumu’nun üslerinin fotoğrafları ve videolarından oluşuyor ve takipçilerine ‘izleyenleri izleme’ imkanı tanıyor. Paglen, bu belgelerin bir kısmını görüntü yönetmeni olarak çalıştığı Oscar Ödüllü belgesel ‘Citizenfour’un çekimleri sırasında topladı. Laura Poitras’ın yönettiği ‘Citizenfour’, Ulusal Güvenlik Kurumu’nun vatandaşlar üzerindeki gözetiminin boyutlarını ortaya çıkaran Edward Snowden’e odaklanıyor.