Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Son yıllarda dünyaca ünlü isimlerin ödül gecelerinde ve kırmızı halıda topluca çektikleri selfie, yani özçekimler büyük ilgi görüyor. Özellikle kırmızı halı seremonilerinin ve ödül gecelerinin ardından günlerce hatta haftalarca konuşulan ve paylaşılan selfie’lere Cannes Film Festivali Başkanı Thierry Frémaux’dan tepki geldi.
Kırmızı halıda her ünlüye belli zaman ayrıldığı ve gecenin akışının kırmızı halı töreninden dolayı aksamaması için yürüyenlerin, bariyerlerin arkasında halkla ya da basın mensuplarıyla selfie çekmelerine sıcak bakmadıklarını açıkladı.
Bakalım 13 Mayıs’ta başlayacak festivalde ünlüler selfie çekmeden durabilecekler mi?

Haberin Devamı

Toni Braxton’ın iddialı seçimi

CANNES FESTIVALI SELFIE’YE KARŞI

Toni Braxton’ın geçen pazar gerçekleşen MTV Film Ödülleri’nde giydiği transparan ve püskül detaylı seksi elbisesi, Amerikan basınında çok konuşuldu.
Braxton’ın aldığı kilolara rağmen, son derece iddialı olan bu elbiseyi çok iyi taşıdığını düşünüyorum. Sanatçı sahnede o kadar rahattı ki, karşımda sanki çok fit bir kadın izliyormuşum gibi hissettim. Aslında bu tüm kadınlara örnek olması gereken bir tavır. Bir kadın kendini ne kadar seviyorsa ve ne kadar rahat davranıyorsa, bu onu çok daha güzel ve çekici gösteriyor. Elbisenin bir Türk tasarımcı olan Zeynep Erdoğan imzası taşıması da önemli bir detay.
Geçen ay gerçekleşen Mercedes Benz Fashion Week Istanbul’da ‘Damask’ adlı sonbahar - kış koleksiyonunu sunan tasarımcı, daha önce de Oscar Ödülleri’nde kırmızı halı sunucusu Orly Shani`yi giydirmişti.
Türk tasarımcılarının dünyaya açılması, moda sahnesinde ne kadar önemli yol aldığımızın bir kanıtı.

Lastik atıklarından tasarım olur mu?

Türkiye’de geri dönüşüm konusunda farkındalığı artırmak amacıyla her koleksiyonda farklı bir geri dönüştürülebilir malzeme kullanan Tuba Ergin, mart ayında yapılan Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’da, Brisa ile işbirliği yaparak atık lastiklerle bir koleksiyon hazırlamıştı.
Tabii ki elbiselerin tamamı atık lastiklerden oluşmuyor.
Endüstriyel atık olan araba şambrelleri, Ergin’in 2015 - 16 Sonbahar - Kış koleksiyonunda, ayakkabı, çanta, kemer gibi aksesuarların yanı sıra kabanlarda, ceketlerde, elbiselerde ve pantolonlarda garniler olarak kullanmıştı.
Son yıllarda sürdürülebilirlik adına bu tarz işbirlikleri çoğaldı. Bu çok güzel bir gelişme. Ama buradaki en önemli konu, markaların bunu bir PR içeriği olarak görmekten öte uzun vade li işbirlikleri olarak görmeleri gerekiyor. Yanlarında güçlü bir marka olmadan tasarımcıların sürdürülebilirlik adına adım atmalarının çok zor olduğunu düşüyorum.