Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Met Gala’nın bu yılki teması; Amerika’nın ilk haute couture tasarımcısı kabul edilen Charles James’e ithaf edildi. James’in masalsı tasarımlarının yansımasını görmeyi beklediğim gece, benim için hayal kırıklığı oldu!

Metropolitan Müzesi Kostüm Enstitüsü Galası (Met Gala), moda dünyasının 1971’den beri düzenli olarak gerçekleşen ilk kırmızı halı etkinliği.
Met Gala’ya katılmak isteyen davetlilerin, 25 bin dolar gibi bir meblağ ödemeleri gerekiyor. Bu gala gecesinin özelliği; temaya uygun kıyafetler giyilmesi. Sergi, bir modacı adına gerçekleşiyorsa; modacı, bir akım adına yapılıyorsa o akım, davetliler tarafından güncel bir şekilde yorumlanıyor. Ama sonuç her zaman çok parlak olamayabiliyor. Bu yılki sergi; Amerika’nın ilk haute couture tasarımcısı kabul edilen Charles James’e ithaf edilmişti.
1978’de 72 yaşında hayata veda eden modacı, kesim ve kumaşları hacimli bir şekilde kullanma konusundaki ustalığıyla moda tarihinde yer alan bir isim. 5 Mayıs gecesi düzenlenen gecenin kırmızı halı görüntülerini de bu yüzden merakla bekliyordum...
Charles James’in masalsı tasarımlarının yansımasını görmeyi beklediğim gece, benim için hayal kırıklığı oldu!

Haberin Devamı

CHARLES JAMES’iN  RUHUNA YÜKSEK MODA

KIRMIZI HALININ ŞIK KADINLARI

Gecenin en şık kadını, Marchesa tuvaleti ve Chopard mücevherleriyle Karolina Kurkova oldu.
Haute couture ruhunu yansıtan kadınlardan biri de; İtalya’nın moda ikonlarından, modellikten moda editörlüğüne transfer olan Giovanna Battaglia’ydı. Yakın arkadaşları Domenico Dolce ve Stefano Gabbana’nın koleksiyonundan seçtiği, çiçek işlemeli Dolce&Gabbana tuvaleti, çiçek motifli kolyesi ve sade topuzuyla kusursuz görünüyordu.
Her zaman çok iddialı ve deneysel tasarımları tercih eden ve modaya ironik bir yaklaşımı olan Sarah Jessica Parker, bu yıl çok yaygın olan ‘logomania’ akımını temsil eden isimdi.

GECENiN KAZAZEDELERi

Son zamanlarda kırmızı halının en şık kadınları arasında anılan Oscar’lı oyuncu Lupita Nyong’o, kırmızı halının en şaşırtıcı görüntüsüne sahip isimdi. ‘Charles James’ konseptli bir geceye değil de ‘Great Gatsby’ konseptli bir baloya katılıyor gibiydi.
Katie Holmes, sarı Marchesa tuvaletiyle Ebru Gündeş’in sahneye ilk çıktığı zamanları hatırlatıyor.
Yakın zaman önce İstanbul’a geldiğinde tanıştığım Adriana Lima, son zamanlarda çıplak gözle gördüğüm en kusursuz güzelliğe sahip isim. Ama seçtiği Givenchy tuvaletin bel bölgesindeki kesim, Lima’nın karın bölgesini olduğundan geniş göstermiş.
Dünyanın en seksi kadınları arasında yer alan model Kate Upton da en az Monica Belluci kadar talihsiz bir D&G seçimi yapmış!
Tercihini D&G’dan yana kullanan Monica Belluci, kırmızı işlemeli tuvaleti, yine kırmızı işlemeli pelerini ve kolyesiyle talihsiz bir seçime imza atmış.

Haberin Devamı

CHARLES JAMES’iN  RUHUNA YÜKSEK MODA

RUHA AYKIRI

Beyonce, geçen sene Punk konseptli galaya, dantel ve kuyruklu bir tuvaletle katılmıştı. Şarkıcının bu sene tercih ettiği elbise ise seksi ve saç aksesuvarı çok hoş ama haute couture ruhunu yansıtmıyor.