Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Moda haftasında neler var neler yok, hepsini sizin için toparladım. Hafta boyunca defileleri izleyip, günlük özetleri aktarıyor olacağım. Mercedes - Benz Fashion Week Istanbul’un 7’nci sezonu, 14 - 19 Mart arasında Zorlu’da MBFWI alanında gerçekleşecek. Zorlu sadece bu sezon değil, gelecek sezon da yine moda haftasının mekan sponsoru olacak.

Polemikler polemikler

Her sezon, “Moda haftası yapılıyor mu?”, “İptal mi edildi?”, “Bu sezon az tasarımcı katılıyormuş” polemiklerini duyuyoruz. Özellikle son 3.5 senedir, Paris Moda Haftası’ndan hemen sonra uluslarası moda takviminde yerini alan bir etkinliğimiz var. Ancak halen bunların dile getiriliyor olması bana biraz, “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma” özelliğimizi
hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Davetler davetler

Moda haftasında defileler kadar partiler de önem taşıyor. Bunlar genellikle davetiyeyle katılım sağlanan etkinlikler. Davetiyeniz yoksa ancak bir arkadaşınız davetliyse onunla partiye girebilirsiniz. Bir şekilde tek başınıza girmeyi başarsanız bile, içeride tanıdığınız yoksa, sosyalleşme imkanı bulamazsınız. Benden söylemesi.

Moda haftası 14 Mart Pazartesi saat 17.00’de Zorlu’da gerçekleşecek Kick Off partisiyle start alacak. Beymen Morini’deyse her akşam Happy Hour partileri yapılacak. 15 Mart Salı akşamı Glamour, Bebeköy’de özel bir davet verecek. Les Benjamins 16 Mart’ta Lucca’da, Brand Who 17 Mart’ta Soho House’da ve Tuba Ergin de 18 Mart’ta defile sonrası Le Meridien Otel L’eclipse Bar’da özel parti verecekler.

RAKAMLARLA FASHION WEEK

- Etkinlik beş gün, beş gece sürecek.

- Kurulacak çadırın içindeki podyum, 25 metre uzunluğunda olacak.

- Moda haftasına katılan, katılmayan tüm tasarımcıların koleksiyonlarını sergileyip, satın alma sorumlularının bir araya geldikleri bir platform olan The Core’a 24 marka ve 25 tasarımcı katılacak.

- 432 tasarımcı ve marka, mini defileler ve sunumlar eşliğinde İlkbahar / Yaz 2016 koleksiyonlarını sergileyecekler.

- Bu isimlerin 12’si defile yaparken, 18 tasarımcı mini defile ya da sunum yapacak. İki tasarımcı off site defile gerçekleştirecek. (Raisa&Vanessa ve Zeynep Tosun)

- IHKIB’in de desteğiyle 250’ye yakın yabancı basın mensubu ve satın alma sorumlusu etkinliği takip edecek.

Haberin Devamı

ETKİNLİĞİN İLKLERİ

- Zeynep Tosun, ilk defa defile yerine video enstalasyonu olan bir sunum yapacak.

- En son 2010’da İstanbul’a gelen Bora Aksu, yıllar sonra Londra Moda Haftası’nda görücüye çıkan 2016 - 17 Sonbahar - Kış koleksiyonuyla moda haftasında yer alacak.

- Hadise’nin kız kardeşi Derya Açıkgöz ve Cihan Nacar ilk defa tanışacağımız tasarımcılar.

- Kıvanç Tatlıtuğ’la evlenen Başak Dizer’in ortağı Deniz Marşan, Direct Message isimli mayo markasıyla ilk defa bu etkinlikte yer alacak.

- Beymen Collection, In Season yani 2016 İlkbahar - Yaz defilesiyle karşımızda olacak.
- Dice Kayek, dijital yöne doğru giden moda dünyasına paralel olarak dijital bir sunum gerçekleştirecek.

- Erkek koleksiyonu gösteren tasarımcılar; Şafak Tokur ve Can Yunus Çetinkaya, markalardan Brand Who ve Affair.