Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Konumuz Bodrum Müzik Festivali, eski adıyla D Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali.
Doğuş Grubu’nun desteğiyle gerçekleşen festivalde 4 yıl önce önemli bir değişim yaşandı, festivali Doğuş Grubu’nun bünyesine katılan Pozitif düzenlemeye başladı.
Amaç festivali bir destinasyon festivali haline getirmekti, bunun için de önce adını Bodrum Müzik Festivali olarak değiştirdiler.
Tabii bu olumlu bir adım.
Keşke Bodrum’da gerçekleşen diğer festival Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’yle de güçlerini birleştirebilseler demiştik geçen yıl.
Bu yıl için sevindirici bir haber verelim, tüm bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanan festivalde Gülsin Onay’ın vereceği konserin bilet gelirleri Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne aktarılacak.
Güzel bir dayanışma örneği.

Haberin Devamı

Bodrum bu festivali bekliyor

2017’den 2018’e ne değişti?

Bodrum Müzik Festivali, 2017 Türkiye için zor bir yıl olduğundan, birçok konser ve organizasyon son anda iptal edilmek ya da ertelenmek zorunda kaldığından geçen yıl daha kompakt bir programla 5 güne indirilmişti.
5 günlük programda ise klasik müzikseverleri gerçekten heyecanlandıran bir içerik ne yazık ki tam olarak oluşturulamamıştı.
Tabii bunda bazı yabancı orkestraların Türkiye’ye gelmek istememesinin de etkisi olmuştu.
Emma Shapplin’in playback korolu performansından sonra izleyiciler ikiye ayrılmıştı, her şeyi şahane sananlar Shapplin’in performansını da harika sanmış, ama gerçek klasik müzik severler için ise konser büyük hayal kırıklığı olmuştu.
Geçen yıl festival ekibiyle birlikte Fazıl Say ile öğle yemeğinde bir araya gelmiştik ve Fazıl Say festivalin nasıl daha da ileri taşınabileceği konusunda bilgi vermişti.
Bir yandan bize genç müzisyenleri anlatmış, festivalde ileride görmek isteyeceğimiz isimleri sıralamış, bir yandan festivalin Bodrum’a nasıl daha çok yayılabileceği ve Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın nasıl geliştirilebileceği hakkında fikir vermişti.
Hepimiz ilgiyle dinlemiş ve bir kez daha emin olmuştuk, 2018’de Bodrum Müzik Festivali’nin çok daha iyi olacağı konusunda.
Bu yıl festival hem 14 yıllık izleyici kitlesini koruyacak hem de yurt içinden ve yurt dışından farklı izleyici kitlelerine ulaşabilecek.
En önemli etkenlerden biri sanat yönetmenliğini Tuğçe Tez’in üstlenmiş olması.
Klasik müzik konusunda hiç tartışmasız genç kuşağın en bilgili ismi Tuğçe Tez.
4 Ağustos’ta başlayacak festivalde 5 gün boyunca değerli sanatçılar ağırlanacak.
Festivalin kapanışı İzlandalı piyanist Víkingur Ólafsson’un gece konseriyle yapılacak. Olaffson, Deutsche Grammophon’dan çıkan Philip Glass: Piano Works albümünden bir seçkiyle, 8 Ağustos Çarşamba akşamı The Marmara Bodrum’da müzikseverlerle buluşacak.
Heyecanla bekliyoruz.