Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen Elle Style Awards’dan bildiriyorum. İşte ödül töreni ve partide dikkat çekenler

ELLE STYLE AWARDS RÜZGARI

Güzide Duran

* Burcu Esmersoy ve Cansel Elçin: Gecenin sunucuları için söylenebilecek tek kelime var, olmamış. Zorla komiklik yapmaya çalıştıkça daha da fena ve sıkıcı oldular. Burcu Esmersoy’un güzelliği bile durumu kurtarmaya yetmedi. Hadi espriler kötüydü, ama bari karşısındakini dövecek gibi konuşmasaydı. Cansel Elçin’e gelince, yeni imajıyla onu tanımakta zorlandım. Oyunculukta ne kadar iyiyse, sunuculukta da bir o kadar kötüydü.
* Nefise Karatay-Mert Aslan: Kırmızı halı röportajları için yetersiz kaldılar. Özellikle Nefise Karatay’ın markaları bilmeyip, başkalarını düzeltmeye çalışması olmadı.
* Tamer Yılmaz: Geçen sene de söylemiştim, bu yıl bir kez daha söylüyorum, ben Elle’cilerin yerinde olsam, töreni kesinlikle Tamer Yılmaz’ın sunmasını isterdim. Ancak bu kadar doğal, samimi ve tatlı olunabilir ve bu kadar güzel konuşulabilir. Jüri üyesi olmasına rağmen ‘En stil fotoğrafçı’ ödülünü kazanan eşi Ayten Yılmaz’a oy vermediğini açıkladı, “Benim oyum Sedef Delen’e” dedi.
* Ayten Yılmaz: En iyi ödül kabul konuşmasını yaptı. “Eyvah eyvah, Tamer korktuğumuz başımıza geldi” diye başladı. “Kocam jüri, ben aday” diye durumu anlattı ve birlikte çalıştığı herkese samimiyetle teşekkür etti.
* Akın Öngör: Çok iyi bir konuşmacı. Politikaya atılsa kesin başarılı olur. ‘Stil nedir?’i anlatırken iki arada bir derede canlı yayında kendi şarabının reklamını bile yapmayı başardı. Ondan korkulur.
* Garance Dore-Scott Schuman (The Sartorialist): En ünlü moda bloggerları. Yabancılara ödülleri verilirken önce ödül kazananlar çağırıldı, önlerindeki kürsüde ödüller duruyordu, sonra ödülü verecek isimler çağırıldı. Garance Dore ödülünü kendi kendine alıp konuşmasına başlamışken, ödülü vermek üzere Begümhan Doğan Faralyalı sahneye davet edildi. Sunucuların hatası yüzünden Faralyalı boşu boşuna sahneye çıkmış oldu. Bu arada kadınlar Scott Schuman’in nam-ı diğer The Sartorialist’in bol bol fotoğrafını çekti.
* Tommy HIlfIger: Kendisinden çok karısı ilgi çekti. Hem güzelliğiyle, hem de Türk kökenli oluşuyla.
* Gecenin esprisi: Tolga Sezgin’den geldi. Beymen Mağazalar direktörü Ayten Danışman’ın fotoğrafını çekip Hakan Yıldırım’a gönderen Tolga, “Hakaan bir Rihanna’yı bir Ayten Danışman’ı giydiriyor” dedi.
* Kırmızı: Gecenin rengiydi. Tuba Büyüküstün’den Selma Ergeç’e kadınların çoğu kırmızı giymişti.
* Güzellik: Okan Yalabık’ın ödülünü almak için sahneye çıkan Selma Ergeç törendeki en stil sahibi kadınlardan biriydi. Tuba Büyüküstün’e hamilelik çok yakışmıştı. Güzide Duran tören başladıktan sonra geldi ve o yerine geçerken kimse gözlerini ondan alamadı.
* Harun Tekin: “Elle Style Awards’da boy gösterip politik mesaj attıran ‘Mor ve Ötesi’ Harun Tekin, gecenin tatlı su muhalifi ödülü senin.” Twitter’da böyle yazıyordu. Oysa törende çok alkış aldı. Söyledikleri doğruydu, ama yeri ve zamanı mıydı, o tartışılır.
* Ümit Benan: Bir Türk tasarımcı Trussardi gibi önemli bir İtalyan markasının kreatif direktörü oldu. Üstelik kendi giyimiyle de stil sahibi. Ama nedense Elle Türkiye’den ödül almayı hak edemedi. Şaşırdım.
* Yok Böyle Dans: Gece boyunca Londra’dan gelen Ebru sahnede şarkı söylerken ‘Yok Böyle Dans’ yarışmacıları Burcu Esmersoy ve Sibel Arna pistte döktürdü.
* Nebahat Çehre: Stil ikonu ödülünü aldı. Adaylar arasında Feryal Gülman, Tuba Ünsal, Hande Ataizi gibi isimler vardı. Benim oyum Tuba ve Hande’yeydi.
* Parti: Alan büyüdükçe herkes bir köşeye dağılıyor. Parti de erken bitiyor.
* Sonuç: O kadar ismi bir araya toplamak başlı başına büyük bir iş, kabul ediyorum. Ama geçen yıl Rahmi Koç’un ve bu yıl Elle Yayın Direktörü Işın Görmüş’ün söylediği gibi “Bu kadar güzel ve şık kadını bir arada görmedim” sözüne katılmıyorum.
Bizde davetiyede ne yazarsa yazsın herkes canı ne isterse onu giyip geliyor. Çok abartan da, giyinmeyi çok küçümseyen de oluyor. Ama ne yazık ki genel bir rüküşlük söz konusu. Geceden çıkan sonuç, Türk kadını giyinmeyi bilmiyor. ‘En stil’leri seçen ve ‘En stil sahibi’ seçilen isimlerin bazılarına bakıp bunu daha iyi anlamak da mümkün.

Haberin Devamı

ELLE STYLE AWARDS 2011

Haberin Devamı

Elle Style Erkek Müzik Starı Harun Tekin
Elle Style Kadın Müzik Starı Sıla
Elle Style Erkek Oyuncu Okan Yalabık
Elle Style Kadın Oyuncu Tuba Büyüküstün
Elle Style İş Kadını Gülden Yılmaz
Elle Style İşadamı Akın Öngör
Elle Style Stil İkonu Nebahat Çehre
Elle Style Mekan Salt
Elle Style Yılın Mücevher Tasarımcısı Ece Şirin
Elle Style Yılın Fotoğrafçısı Ayten Yılmaz
Elle Style Yılın Genç Moda Tasarımcısı Ersöz Ata
Elle Style Yılın Tasarımcısı Arzu Kaprol
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ
Modanın Önde Gelen Bloggeri Garance Dore
Modanın Fikir Önderi Lisa Birnbach
Yaşam Boyu Başarı Ödülü Tommy Hilfiger
AKMERKEZ ÖZEL ÖDÜLÜ
Moda Vizyoneri Scott Schuman

ELLE STYLE AWARDS RÜZGARI