Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünya Ekonomik Forumu Cinsiyet Eşitliği Raporu’na göre, dünyada kadınların ekonomik özgürlüğe sahip olma oranı erkeklere oranla yüzde 58 daha az.

Ekonomik katılım ve fırsat eşitliğindeki eşitsizlik 2020’den bu yana iyileşme gösterse de aradaki farkın kapanması için hâlâ 276 yıl var.

Dünya çapında cinsiyet farkını kapatmak için ise 136.5 yıl daha var.

Hayata Karışan Kadınlar Platformu geçen yıl işte tam da bu farkı daha hızlı kapatabilmek için geleceğin mesleklerine odaklanarak kadınların cam tavanları yıkabilmelerine yardımcı olabilecek bir ücretsiz eğitim serisiyle karşımıza çıktı.

Haberin Devamı

Geleceğin mesleklerinde kadın varlığını güçlendirmek ve geleceğin mesleklerinin kurgulanmasında kadınların da eş hakka ve yetkinliğe sahip olmasına öncü olmak için Pernod Ricard Türkiye sponsorluğu ve IDEMA danışmanlığı ile hayata geçirilen platform geçtiğimiz dönem 10 bine yakın başvuru alarak 600 kadının ücretsiz eğitim almasına olanak sağladı.

Eşitsizliğe vurgu yapıyor

KADINLARA DESTEK

Bu dönem için ise ‘Eşitsizliğin İş İlanı’ ana başlığı ile başvuru sürecini duyuran Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu, kadınların ekonomiye katılımı konusundaki eşitsizliğe vurgu yapıyor.

‘Dilim Varmıyor’ kampanyası ile beraber gastronomi, sanat, teknoloji ve müzik gibi çeşitli alanlardaki kadın temsiliyetinin eşitsizliğine dikkat çeken platform, eğitim modülleri, girişimcilik dersleri ve proje geliştirme için hazırlanan bootcamp süreçleriyle kadınları iş hayatına katılmaya teşvik ediyor. Kadınların iş hayatında daha aktif olmasıyla tüm toplumun ileri taşınmasına katkı sağlanacağını savunuyor. Platform, eğitim süreçleri sonunda kazanan projelere fon sağlayarak da destek oluyor.

KADINLARA DESTEK

Kültür, Sanat ve Eğlence, Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği, Yeni İş Yaşamı ve Dijitalleşme ve Yeni Medya olmak üzere 4 modüldeki eğitimlerde mentorlar ve melek yatırımcılar dikkat çekiyor.

KADINLARA DESTEK

Platformun bu yılki mentorları arasında Kültür, Sanat ve Eğlence modülünde ha:ar sanatçı ikilisi Hande Şekerciler ve Arda Yalkın, Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği modülünde Prof. Dr. Itır Erhart, Yeni İş Yaşamı ve Dijitalleşme modülünde Teknoloji Yazarı Serdar Kuzuloğlu, Yeni Medya modülünde Gazeteci, Yazar, Podcast Yayıncısı Nilay Örnek yer alıyor. Platformun ilerleyen aşamalarında ise Türkiye’nin ilk melek yatırım ağı Galata Business Angels (GBA), katılımcıların projelerini geliştirmesine destek olacak ve fon alacak projelerin seçiminde katkı sağlayacak.