Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Youtube’ta videoları milyonlarca kez izleniyor. 40 beden olmasına rağmen ‘Vogue’ dergisi onu kapak yapıyor

Google açıkladı, ABD’den sonra en çok Türkiye’den aranıyor Kate Upton. Hatta onunla ilgilenen o kadar çok Türk var ki, ‘Acun Kate Upton’ı Türkiye’ye getir’ kampanyası bile yapılıyor.
Onun için “Yeni Marilyn Monroe” deniliyor. Bana kalırsa, daha çok Anna Nicole Smith ve Pamela Anderson’ın gençliğine benziyor. Birçok kadın gibi benim için de çok farklı bir şey ifade etmiyor Kate Upton, ta ki onu İngiliz ‘Vogue’un ocak kapağında görene kadar.
Malum, prestijli bir moda dergisinin kapağında zayıf modeller olur. Artık sağlıksız derecede zayıf ve 16 yaş altı modellerle çalışmayacaklarını açıklarlar, sonra da yine sıfır beden modeller kapağa özenle yerleştirilir. Sıfır beden olmayanlar da photoshop’la sıfır beden haline getirilir.
Kate Upton kapağındaysa durum farklı, karşımızda 40 beden, kıvrımları belirgin, 20 yaşında genç bir kadın var. ‘Sports Illustrated’ ya da ‘GQ’dan bahsetmiyoruz. ‘Vogue’, 40 beden bir kadını kapak yapıyorsa, demek ki Kate Upton gerçek bir fenomen haline gelmiş. Peki ama nasıl?

Youtube’ta 20 milyon kez izlendi
Daha önce seksi pozlar vermiş, modellik yapmış ama ünlü olması başka bir şeye dayanıyor. Kate Upton, Los Angeles Clippers basketbol maçında, üzerinde son derece sıradan kıyafetlerle, saçı başı yapılmamış, doğal haliyle oturduğu yerde dans ediyor. Vücudunun bile görünmediği bu videoyu Youtube’ta yayınlıyor. Çok masum ve çok seksi bulunuyor ‘Dougie’ videosu. Tam 9 milyon kez izleniyor. Daha sonra çılgın fotoğrafçı Terry Richardson’la bikinili bir dans videosu hazırlıyor. ‘Cat Daddy’ de tam 11 milyon kez izleniyor. “Felix’in uzaydan atlayışı bile sadece 8 milyon kere izlendi” diye ekliyor ‘Vogue’.
Eskiden ünlüler internette izlenirdi, şimdi internet kendi ünlülerini yaratıyor. Youtube, televizyonları çoktan geçmiş durumda. Orada ünlüysen, her yerde ünlüsün demek.

Sıfır bedenin sonu
Youtube sayesinde şimdi Kate Upton, Hollywood filmlerinde de rol alıyor. 20 yaşında bir anda hayatı değişmiş durumda. Victoria’s Secret defilelerinde modelleri seçen Sophia Neophitou onun için New York Times’a “Fazla bariz” açıklaması yapıyor. Moda dünyası hâlâ defilelerdeki elbiselerin içine giremeyecek birini kabul edip etmemeyi tartışıyor. Ama o umursamıyor, “Hayattan zevk almak benim için daha önemli, zayıf olmak için aç yaşayamayacağım” diyor. Zaten ‘Vogue’ kapağıyla moda dünyasına resmen kabul edildiğini çoktan kanıtladı. Bu da demek oluyor ki, sonunda sıfır beden takıntısı sona erdi.
Buraya yazıyorum, Kate Upton bu yıl İstanbul’a gelir. Artık Acun mu, İstanbul Fashion Week mi, yoksa inşaat firmaları mı vesile olur, onu hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

Gece yarısı gelen tatil

Haberin Devamı

Bir haftadır kar yağmasını bekliyoruz. Herkes kar tatili peşinde. Twitter’da bile çocuklar İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya yalvarıyor, kar tatili için. Vali de çocuklara tatlı tatlı cevap veriyor. Gayet medeni bir durum.
“Tatil yok” diye yatan çocuklar sabah bir kalkıyor, onlar uyurken okullar tatil edilmiş. Peki ama bu kadar hazırlıklı bir şekilde kar yağışını beklerken, şu tatil kararı gece 01.00’den önce alınamaz mıydı?