Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

- İstanbul’da bar yok. Sık sık duyduğumuz bir cümle bu. En son Komet şikayet ediyordu Delicatessen’de, “Nasıl İstanbul gibi bir şehirde bar olmaz?” diye, Paris’teki barlarla karşılaştırma yaparak.
Şimdi Nupera’daki Pop’un sahipleri Tolga Sezgin ve Can Soylu, Abdi İpekçi Caddesi’nde geçen yıl Mini Bar olan eski Cafe Inn’in yerini almışlar.
Yine Pop adını verecekleri mekanın mahalle barı olmasını hedefliyorlar. Hedef, bir eksiği doldurmak. Saat 16.00’da açılacak, bakalım kaça kadar devam edecek? Heyecanla bekliyoruz.

ALAIN DE BOTTON GELİYOR...
- Konuşmalarını hayranlıkla dinlediğim, yazılarını severek okuduğum Alain de Botton bir kez daha İstanbul’a geliyor, Bilgi Üniversitesi’ndeki The School of Life’ın açılışı için. The School of Life; Melbourne, Paris ve Amsterdam’ın hemen ardından İstanbul’da açılıyor.
Alain de Botton hazır gelmişken, 13 Ekim’de Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde bir de konuşma yapacak. Birkaç yıl önce Salon İKSV’de yaptığı konuşmayı dinlemiş ve etkilenmiş biri olarak şiddetle tavsiye ederim.
Bir an önce Biletix’den bilet almakta fayda var. Ertesi gün ise The School of Life’da ilk dersi verecek Alain de Botton.
Psikoloji, edebiyat, felsefe, tiyatro, medya ve akademiden tanınmış isimlerin oluşturduğu akademik kadroda bakın kimler var? Mehmet Emin Adanalı, Pelin Batu, Sami Bugay, Ayşem Burhanoğlu, Zeynep Çatay, Itır Erhart, Zeynep Evgin Eryılmaz, Alper Hasanoğlu, M. Serdar Kuzuloğlu, Elvan Omay, Murat Paker, Bülent Somay, Ece Temelkuran, Pelin Turgut, Kerim Urallı, Yankı Yazgan, Serra Yılmaz.

KARAKÖY’E YAZIK OLDU!
- Karaköy, sanat merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyordu. Şimdi ise geldiğimiz nokta, semtteki galerilerden Elipsis ve Kuad’dan sonra Mana da kapanıyor.
Sanat merkezi olmasını beklerken bir yeme-içme merkezi oldu çıktı Karaköy. Yazık!

YENİ SANAT MERKEZİ; SUMMART
- Artık çağdaş sanat, hayatın merkezinde. Şimdi Seyrantepe’de Summa Plaza’da yeni bir sanat merkezi, Summart açıldı.
Mete Bora tarafından kurulan Summart kâr amacı gütmüyor. Görsel sanatlardan müzik ve dans performanslarına, edebiyattan mimariye farklı alanlarda etkinliklerin düzenleneceği bir buluşma noktası olmayı hedefliyor.

İNŞAAT PROJESİNDEN DESTEK
- Maslak’ta bir inşaat projesi olan 42 Maslak ise geçen hafta Ahmet Güneştekin’in Monako’daki sergisini kutlayarak sanata destek veriyor. Artık şirketler de sanata desteğin önemini anlamış durumda.

İSTANBUL’DA MODA HAFTASI
- İstanbul Moda Haftası 13-18 Ekim’de Karaköy Antrepo No:3’te gerçekleşecek.
Araya bayram girince; son dakikaya kaldı organizasyon ve davetiyeler.
Şimdilik mekan olarak en heyecanlı görünen Sipahi Ocağı Atlı Spor Kulübü’ndeki Vanessa-Raisa Sason defilesi.

TAKSİM’DE İTALYAN RESTORANI
- Taksim’de Gezi Bosphorus Oteli’nde yaz başında iyi bir İtalyan restoranı açılmıştı.
İtalyan şef Vittorio Sindoni ve Can Atay’ın restoranı Fiamma yeni sezonu kutladığı geçen haftaki resmi açılış partisiyle de çok ses getirdi.