Cadde Chris Rock bir kez daha Oscar sunuculuğu için teklif aldı!

Chris Rock bir kez daha Oscar sunuculuğu için teklif aldı!

30.08.2022 - 11:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 94'üncü kez düzenlenen Oscar ödül törenine; Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in saçlarıyla ilgili espri yapan Chris Rock'a attığı tokat damga vurmuştu. Dünya gündemine oturan skandal sonrası, Rock'ın tekrar Oscar ödüllerini sunabileceğiyle ilgili söylentiler ortaya çıkmış, ancak Rock cephesinden bir açıklama gelmemişti. Komedyen, önceki akşam gerçekleşen stand-up gösterisinde Oscar'larda sunuculuk yapması için tekrar teklif aldığını doğruladı. Teklife verdiği cevabı da paylaşan Rock, ayrıca Super Bowl için bir reklamda oynamasının istendiğini de açıkladı. İşte detaylar...

Chris Rock bir kez daha Oscar sunuculuğu için teklif aldı

Will Smith, 'King Richard' filmindeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü aldığı 94'üncü Oscar Ödül Töreni'ne tokat skandalıyla damga vurmuştu. Rock, Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in Alopesi hastalığı nedeniyle saçlarını kazıtmasıyla ilgili "Jada seni seviyorum, 'G.I. Jane 2'yi sabırsızlıkla bekliyorum" şeklinde espri yapmıştı. Bunun üzerine Smith, oldukça sinirlenmişti. Ünlü aktör, şakalar üzerine sahneye çıkıp, Chirs Rock'a tokat atmış ve "Karımın adını ağzına alma!" demişti.

Haberin Devamı

53 yaşındaki oyuncu, ödülünü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarıyla özür dilemiş ve, "Akademi'den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu güzel bir an" demişti. Will Smith'in, tokat attığı Chris Rock'tan özür dilememesi ise dikkat çekmişti.

Chris Rock bir kez daha Oscar sunuculuğu için teklif aldı

"DAVRANIŞIM KABUL EDİLEMEZDİ"

Tokat skandalıyla ilgili Will Smith'ten beklenen hamle, geçtiğimiz haftalarda gelmişti. Instagram ve YouTube hesaplarında paylaştığı altı dakikalık videoda pişmanlığını dile getiren oyuncu, bazı soruları cevaplamıştı. Oscar’daki ödül konuşması sırasında neden Chris Rock’tan özür dilemediğiyle ilgili bir soruya Will Smith, “o an benim için her şey bulanıktı” cevabını vermiş ve şöyle devam etmişti:

Haberin Devamı

Chris'e ulaştım ve bana gelen mesaj, henüz konuşmaya hazır olmadığı, hazır olduğunda bana ulaşacağıydı. Chris, senden özür dilerim. Davranışım kabul edilemezdi ve ne zaman konuşmaya hazır olursan buradayım. O an fark etmediğim şeylerden biri de bu hareketin ne kadar insanı kırabileceğiydi. Bu yüzden Chris'in annesinden özür dilemek istiyorum. Tüm ailesinden, özellikle Tony Rock'tan özür dilemek istiyorum. Tony ile harika bir ilişkimiz vardı, o benim adamımdı. Ve bu arkadaşlık artık muhtemelen onarılamaz.

"GELECEK YIL TÖREN DAHA İYİ OLACAK"

Chris Rock'ın gelecek yılın Oscar törenini sunmak için tekrar seçileceğine dair spekülasyonlar ise önceki aylarda ortaya çıkmıştı. New York Post'da yer alan habere göre; ABC Entertainment'ın yöneticisi Craig Erwich, Salı günü Deadline'a verdiği demeçte, 57 yaşındaki Rock'ın bir sonraki ödül törenini yönetmesine açık olduklarını söylemişti. Erwich ayrıca, Mart ayında yapılacak olan gelecek yılki törenin 'daha da iyi' olacağını sözlerine eklemişti.

Yayın yöneticisi, bu yılki reytinglerden memnun olduğunu, ancak bir dahaki sefere Rock'ın tekrar Oscar'ların sunuculuğunu yapma kararının muhtemelen izleyici sayısını daha da artıracağını açıklamıştı.

Chris Rock bir kez daha Oscar sunuculuğu için teklif aldı

SUNUCULUK TEKLİFİNİ DOĞRULADI

Tüm bunların ardından Will Smith'in Oscar sahnesinde ona tokat atmasından aylar sonra,Chris Rock bir stand-up performansı sırasında Akademi'nin ondan Oscar'larda tekrar sucunuculuk yapmasını istediğini açıkladı. Ancak 57 yaşındaki Rock, Arizona Financial Theatre'daki gösterisinde sunuculuğa geri dönmeyi reddettiğini duyurdu. Daha önce 2005 ve 2016'da Oscar'larda sunuculuk yapan komedyen, Dolby Tiyatrosu'na dönmeyi 'bir suç mahalline geri dönmek' ile karşılaştırdı.

NICOLE BROWN SIMPSON BENZETMESİ

Rock, ondan geri dönmesini istemenin; O.J. Simpson'ın merhum eşine atıfta bulunarak, Nicole Brown Simpson'dan 'restorana geri dönmesini' istemek gibi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Nicole, bir İtalyan restoranında yemek yiyordu ve güneş gözlüklerini orada unutmuştu. Garson Ron Goldman, Simpson'nın gözlüklerini geri getirmiş ve ikisi de ünlü ismin evinin önünde vahşice öldürülmüştü.

Chris Rock bir kez daha Oscar sunuculuğu için teklif aldı

REKLAM TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİRDİ

Komedyen, performansı sırasında skandal tokatın ardından bir Super Bowl reklamı yapmasının istendiğini, ancak bunu da geri çevirdiğini açıkladı. Rock, Super Bowl reklamı için hangi şirketten teklif geldiğiyle ilgili ayrıntılara girmedi.

DailyMail'de yer alan habere göre; Bir seyirci tarafından Smith'in attığı tokat hakkında konuşması istendiğinde, Rock canının acıdığını itiraf etti ve aktörün kariyerinin bir noktasında boks efsanesi Muhammed Ali'yi canlandırdığını da hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

O benden daha yapılı biri, Nevada eyaleti benimle Will Smith arasındaki bir kavgayı onaylamaz.

Chris Rock bir kez daha Oscar sunuculuğu için teklif aldı

10 YIL BOYUNCA MEN EDİLDİ

Öte yandan törene damga vuran olaydan sonra düşük bir profil gösteren Will Smith, 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve diğer Akademi etkinliklerinden de men edilmişti.