Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

okullar kapandı, karneler alındı. Üniversitelerde son sınavlar tamamlandı, mezunlar kepleri fırlattı. Yıllık izinler alındı, bavullar toplandı. Temmuz geldiğinde 7’den 70’e herkes tatile hazır. Madem herkes tatil modunda, biz de henüz plan yapmamış olanlar için temmuzda gidilecek yerleri, dünyanın dört bir köşesindeki parti ve festivalleri toparlayalım.

Avrupa

Türkiye: Kendini serin sulara bırakmak isteyenler için Çanakkale’den Fethiye’ye kadar Ege’nin benzersiz kıyıları en doğru seçim.

Edirne: Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl 14-16 Temmuz tarihleri arasında. Edirne gezisi ve Kırkpınar güreşleri birleştirildiğinde, özellikle İstanbul’dan fazla uzağa gidemeyenler için harika bir hafta sonu programı olur.

Haberin Devamı

Polonya, Danimarka, Norveç, Finlandiya ve İsveç: Temmuz sıcaklarında hafif bir serinliğe dahi razı olanlar için ideal. İster gemiyle bir tura çıkar, isterseniz de araba ya da trenle karadan keşfedebilirsiniz.

AYLARDAN TEMMUZ, NEREYE GİTMELİ

Girit, Rodos, Kos, Midilli veya Sakız: Kuzey Ege sahillerimizi daha önce görmemiş olanlar Ege Adaları’nın sesiz, sakin ve de ucuz plajlarını keşfe çıkabilir.

Girit ve Rodos uzak diyenlere önerim; Midilli, Kos ya da Sakız.
O kadar yakınlar ki, sabah gidip akşam da dönebilirsiniz.

Fransa: Kesinlikle Provans. Temmuz sonu, ağustos başı lavanta zamanı. Lavanta tarlaları sizi alıp masalımsı bir dünyanın sıra dışı tablolarına taşıyacak.

Asya

Moğolistan:
Ülkenin en güzel ve en önemli festivali Naadam, 10-12 Temmuz tarihleri arasında Ulaanbaatar’da. Ortak ata sporlarımız olan güreş, at ve okçuluk ilginizi çekiyorsa, kaçırmayın.

Kore: Boryeong kasabasında 21-30 Temmuz arasında Çamur Festivali var. Kasaba; germanyum, bentonit ve mineraller bakımından hayli zengin. Çocuklar gibi yerlerde yuvarlanıp, çamura bulanmak bir zorunluluk. Neden derseniz, çamura bulanmamak için çaba gösterenlere ceza var. www.mudfestival.or.kr

Japonya: Kyoto’da temmuz festivali Gion Matsuri, kaçırılmaması gereken bir eğlence.

Malezya: Sarawak’taki sıra dışı Rainforest World Müzik Festivali,
14-16 Temmuz tarihleri arasında.

Haberin Devamı

Sri Lanka: En eski ve büyük
Budist festivallerinden olan Kandy’deki Esala Perahera, 29 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Güney Asya: Kum, deniz ve güneş için Tayland’ın egzotik adaları Phi Phi, Krabi, Ko Samui ya da Phuket seçilebilir.

Amerika

Kanada: Calgary’de 1886’dan bu yana düzenlenen dünyanın en büyük açık hava gösterisi, Kanada’daki vahşi batıyı anlatan The Calgary Stampede 7-16 Temmuz tarihleri arasında. www.calgarystampede.com

Arjantin ve Şili: Program, Mendoza’dan başlayarak Santiago’da bitecek. And Dağları’nda kayak yapmayı da içeriyor. Temmuz sıcaklarında iyi gelecektir.

Parti nerede diyenlere

İngiltere: Secret Garden Party 20 Temmuz’da. secretgardenparty.com

Sırbistan: Novi Sad’daki Exit Müzik Festivali 5-9 Temmuz arasında. www.exitfest.org

Belçika: Tomorrowland Müzik Festivali Boom, 21-30 Temmuz tarihleri arasında. www.tomorrowland.com

Fransa: 14 Temmuz’da Bastille Günü Paris’te. www.bastilleday.com

Hollanda: Rotterdam’da dolu dolu üç gün süren North Sea Caz Festivali’nin 41’incisi bu yıl 7-9 Temmuz arasında olacak.

Haberin Devamı

www.northseajazz.com

Afrika

Mısır: Mısır’da Şarm El-Şeyh, Tunus’ta Hammamet, Fas’ta Tanca ya da Zanzibar yine kum, deniz ve güneş avcıları için Afrika’da tavsiye edeceğim yerler arasında.
Kenya ve Tanzanya: Her yıl temmuz sonunda vahşi doğa tutkunlarını ağırlıyor. Bu dönemde milyonlarca vahşi hayvan Tanzanya’daki Serengeti Milli Parkı’nı terk ederek bin 500 kilometrelik bir yolculuk sonrası Kenya’nın güneydoğusundaki Maasai Mara bölgesine geliyor. Bu büyük göçü gözlemlemek gerçekten olağanüstü bir deneyim.

Uzaklar

Avustralya’nın Darwin şehrinde, her yıl temmuzda bira kutularından yapılan teknelerle dünya çapında ünlü Beer Can Regatta adında bir yarış düzenleniyor.
www.beercanregatta.org.au