Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Arjantin’in en büyük şehri olan Buenos Aires aynı zamanda Güney Amerika’nın da en büyük şehirlerinden. Biraz Avrupalı biraz da Güney Amerikalı. Eğlenmeyi, yemeyi, içmeyi, müziği, dansı, sanatı özetle hayattan zevk almayı bilen, çok kültürlü bir şehir burası. Şehrin adının Türkçe meali nedir diye merak edenler için ‘Güzel Havalar’. Yani adı bile beklentiyi yükselten cinsten. 

Harika restoranları ve dükkanları, görmeye değer müzeleri, muhteşem parkları, dikkat çekici gece hayatı, İtalyan, Fransız ve İspanyol esintili mimarisi, geniş caddeleri ve heykelleri ile bu şehir sizi kesinlikle büyüleyecek. 

Haberin Devamı

Bunlara bir de tangonun ritmini, futbol statlarından yükselen tezahüratları ama daha da önemlisi vizesiz gidilebilmesi ve günlük otel dahil 110-140 dolar gibi bir bütçenin yeterli olmasını eklerseniz büyüsü daha da artacaktır. 

Kaç gün kalalım, ne yapalım? 

Bir hafta ideali, ancak fazla vaktiniz yoksa dört tam gün de yeterli olacaktır. Ekim ayında hava gezmek için ideal. Sıcaklıklar 16-15 derece arasında... 

Tarihi Mayo Meydanı ve etrafını gezdikten sonra bir kahve molası vererek yavaş akan huzurlu hayatı seyredin. Bir öğleden sonra deri dükkanları ve kitapçılar ile ün kazanmış Florida Caddesi’nde turlayın. İflah olmaz bir et severseniz günü dev bir biftekle sonlandırmak için nehir kenarında yer alan Puerto Madero’ya uzanın. 

Eva Peron’un da mezarının bulunduğu La Recoleta Mezarlığı’na uğrayın. Nostalji yaşamak istiyorsanız, metronun 1930’dan kalma posterleri sahip ‘A hattı’ ile yolculuk yapın. 

Pazar günleri San Telmo’da kurulan antika pazarını gezin, sokaklarda tango yapanları seyredin. Bisiklet turuna katılıp gündelik yaşama karışın. La Boca’nın renkli evlerini fotoğraflayın. Ve yakalarsanız mutlaka bir Boca Juniors ya da River Plate maçına gidin. 

BÜYÜLEYİCİ BUENOS AIRES

BÜYÜLEYİCİ BUENOS AIRES

Kaça mal olur?

Buenos Aires’e milli havayolumuz ile uçmak mümkün. Yolculuk süresi Sao Paulo’da bir duraklama dahil 18 saate yakın sürmekte ve bilet ücretleri bin 900 dolar’dan başlıyor. Havalimanından şehir merkezine taksi ile gitmenin bedeli ise 16 dolar sabit ücret ve 45-50 dakika sürüyor. Kişi başı günlük ortalama bütçenizi ise aşağıdaki ortalama fiyatları temel alarak planlayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

Dört yıldızlı konaklama. 55-70 dolar. 

Öğle+akşam yemekleri: 30-35 dolar. 

Ulaşım: 10-15 dolar. 

Müze ve diğerleri: 15-20 dolar. 

Tangosuz olmaz

19’uncu yüzyılın ikinci döneminde Avrupa’dan büyük umutlarla bu şehre göç eden ancak beklediklerini bulamayıp, vatan hasreti, düş kırıklıkları, öfke ve hüzün içinde yaşamaya başlayan insanların yarattığı bir dans tango. San Telmo semti ise işte bu dansın doğduğu yer olarak kabul edilmekte. Gece hayatı ile dünyaca ünlü Buenos Aires’e dünyanın dört bir köşesinden insanlar tango için gelmekte. Güney Amerika’nın bu Avrupa kokan şehrinde öğleden öncelerinizi Paris’e benzeyen sokaklarında dolaşarak, akşamlarınızı ise barlar ve tangonun mabetleri kabul edilen milongalar arasında geçirmeye hazır olun. 

Aman dikkat! 

Taksiler ile önceden sabit bir fiyatta öncen anlaşın. 

Mümkün olan her yerde kapalı içecek içmeye dikkat edin. 

Haberin Devamı

Yaya geçitlerine veya trafik ışıklarına fazla güvenmeyin. 

Tişört ya da şortla lokanta yada kulüplere giremeyebilirsiniz, yanınızda uygun kıyafet olsun. 

Burada hayat yavaş akıyor. Hesaplar ya da menüler geç geldiğinde sinirlenmeyi.. 

Turist olduğunuzu 100 metreden belli eden bir görüntüden kaçının. 

Üzerinizde değerli eşya ve fazla para taşımamaya özen gösterin. 

BÜYÜLEYİCİ BUENOS AIRES

Gezilecek yerler

Mayo Meydanı 

9 Temmuz  

Bulvarı 

Florida Caddesi 

Puerto Madero 

Recoleta  

Mezarlığı 

Eva Peron  

Müzesi 

Floralis Generica 

Ulusal Güzel  

Sanatlar Müzesi 

Malba- Latin Amerika Sanat Müzesi 

La Boca 

San Telmo 

Palermo 

El Ateneo Grand Splendid  

Kitapçısı 

Kolomb Opera Binası 

Buenos Aires  

Katedrali 

Palermo Ormanı