Cadde 'Erkeğe sormadan çocuk sahibi olmak doğru değil!'

'Erkeğe sormadan çocuk sahibi olmak doğru değil!'

25.10.2023 - 07:05 | Son Güncellenme:

Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden olan Metin Akpınar'a verdiği destekle gündeme gelen Nilgün Belgün, ikizler Duygu Nebioğlu ve Sevgi Nerbioğlu'nun biyolojik annesine yönelik çarpıcı bir açıklamaya imza attı. "Herkesin başına gelebilecek bir durum" diyen ünlü oyuncu, sadece erkeği suçlamanın hata olduğunu savundu.

Erkeğe sormadan çocuk sahibi olmak doğru değil

Metin Akpınar'ın 36 yıl önce yaşadığı evlilik dışı ilişkiden ikiz kızları olduğu ortaya çıkmıştı. Duygu Nebioğlu, DNA testi ve mahkeme kararıyla 82 yaşındaki sanatçının öz kızı olduğunu resmiyete kavuşturmuştu.

Haberin Devamı

Tek yumurta ikizleri, anneleri tarafından henüz iki aylıkken Antalya’daki bir köyde bakıcı kadına bırakılmış, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda devlet korumasına alındıktan sonra Nebioğlu Ailesi tarafından evlatlık alınmıştı.

Erkeğe sormadan çocuk sahibi olmak doğru değil

"KIZLARIYLA BAŞ BAŞA BIRAKALIM"

Gündemden düşmeyen Metin Akpınar'a, meslektaşı Nilgün Belgün'den destek gelmişti. Belgün, sosyal medya hesabından Akpınar ile bir karesini paylaşmıştı.

Bu fotoğraf 1976 yılında Devekuşu Kabarede ilk profesyonel oyunculuğumu sergilediğim 'Haneler' adlı oyunun müzik provasından.Benim için anısı ve değeri çok büyüktür. Metin Akpınar benim hem ustam hem patronum hem de sahne partnerimdi o yıllarda.Son zamanlarda hiç olmadığı kadar özel hayatıyla ilgili gündemde.Her insanın yaşamında hataları, yanlışları olduğu gibi sanatçıların da olabilir. Herkes hatasından ve yanlışından kendi sorumludur ve bedelini de kendi öder. Ödemiştir de.Metin Akpınar sanatıyla yıllarca halkı gülümsetmiş, yüzünü güldürmüş bir aktördür. Şu anda 82 yaşında olan bir sanatçının artık üstüne gitmemeli. Zaten yaşadıklarından yeterince üzülen bu adamın daha fazla saygınlığını yıpratmamalı itibarsızlaştırmadan daha fazla üzülmesine neden olmadan konuyu kapatıp onu kızlarıyla baş başa bırakmalı diye düşünüyorum.Çünkü biliyorum ki bu değerli insanların yeri asla dolmuyor.Onları yaşarken güzel anmak değerini bilmek zorundayız.Bunları eski bir dost olarak ustasından çok şey öğrenen bir öğrenci olarak söylemek istedim.Hassas bir durum ve asla dedikodu malzemesi yapılacak bir olay değil.

Erkeğe sormadan çocuk sahibi olmak doğru değil

"KADININ DA HATASI VAR!"

Akpınar'a yönelik destek açıklamasıyla adından söz ettiren Nilgün Belgün, önceki gün Akmerkez'de objektiflere takıldı. 70 yaşındaki oyuncu, yeşillere bürünmüş haliyle dikkat çekti.

Erkeğe sormadan çocuk sahibi olmak doğru değil

Belgün, "Metin benim eski dostum ve ilk patronum. Herkesin başına gelebilecek bir durum. Böyle bir durumda sadece erkeği suçlamak hata olur, kadının da hatası var. Bir erkeğe sormadan çocuk sahibi olmanın doğru bir şey olmadığını düşünüyorum. Bu benim fikrim tabii" dedi.

Haberin Devamı

 "İLK ANDAN İTİBAREN ÇOCUKLARIM OLARAK KABUL ETTİM"

Öte yandan usta oyuncu, "36 yıl önce Antalya'da bir sanatsal etkinlikte tanıştığım kişiyle sadece bir gecelik beraberliğim oldu. Bir daha ne görüştük ne de haberleştik. 24 yıl sonra, bir gün ikiz kardeşler bana ulaşıp babalarının ben olduğumu söylediler. Çok şaşırdım ve sarsıldım. Kızlarımdan öğrendiğime göre bir yetiştirme yurdunda kalmışlar, altı yaşındayken de Nebioğlu Ailesi tarafından evlat edinilmişler. 20 yaşına geldiklerinde ise biyolojik ailelerini bulmak istemişler. Kendilerini ilk tanıdığımdan itibaren çocuklarım olarak kabul ettim. Hepimiz açısından en sağlıklı şekilde ilişkimizi sürdürmek için karşılıklı çaba sarf ettik. Bu şekilde yolumuz kesiştikten sonra onlara, eşim Göksel ile birlikte elimizden geldiğince maddi ve manevi destek olmaya çalıştık" ifadelerini kullanmıştı.

Erkeğe sormadan çocuk sahibi olmak doğru değil